Денис Козлітін: «Я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві»

Денис Козлітін: «Я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві»

16 Січня 2023
2770
16 Січня 2023
11:28

Денис Козлітін: «Я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві»

2770
Наразі бізнесмен уже має станції у Харкові та Дніпрі.
Денис Козлітін: «Я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві»
Денис Козлітін: «Я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві»

Денис Козлітін, медіаменеджер і бізнес-партнер Віталія Кропачова, бенефіціарного власника нового телеканалу Ukrainе World News, в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, як планує розвивати свої радійні активи. Нагадаємо, у власності Козлітіна — радіо «П’ятниця» та «Авторадіо».

«… я вирішив купити радіостанцію з частотою в Києві. Зараз маю попередні домовленості. Однак за новою процедурою перед купівлею медіаактивів треба пройти ідентифікацію в Міністерстві юстиції. Я подав такий пакет документів — наскільки я знаю, це перший подібний випадок», — сказав Козлітін. 

У розмові із «Детектором медіа» він розповів, що у 2021 році мав у планах «побудувати паралельну мережу “Авторадіо”», користуючись тим, що тоді було оголошено конкурс на частоти. «Наша команда була готова робити ще один проєкт. Ми подалися на конкурс на три міста, але отримали частоти лише у Дніпрі та Харкові,  а Київ нам не дали. Досі не можу зрозуміти, чому. Це зламало нам усю стратегію, бо без Києва не побудуєш повноцінну мережу. Попри це вже під час великої війни ми запустили радіо в Харкові і Дніпрі», — сказав Козлітін. Він також додав, що в разі, якщо його зусилля із розбудови «Авторадіо» будуть успішними, проєктом керуватиме Олена Малишева, очільниця «Об’єднаної Радіогрупи», до складу якої входять зокрема радіо «П’ятниця» та «Авторадіо». 

Крім цього, в інтерв’ю «Детектору медіа» Денис Козлітін сказав, що готовий згодом продати радіо «П’ятниця». «Якщо буде пропозиція, що перевищить наші інвестиції, помножені на маржинальність, ми продамо радіостанцію. Якщо ми займаємось бізнесом, то маємо приймати вигідні для бізнесу рішення», — сказав він. Втім, висловив сумнів, що «в найближчі п’ять років ми розлучимось із “П’ятницею”» через те, що наразі не бачить на медіаринку потенційних покупців. 

Нагадаємо, 12 січня «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News. Старт запланований орієнтовно на 22 січня 2023 року.

У нового каналу вже з'явився сайт Ukraine World News, також він присутній в соцмережах.

Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, який володіє газовим, вугільним, машинобудівним та іншими бізнесами. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News буде Ольга Гіржева, яка з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером.

Крім того, як довідався «Детектор медіа», на новому каналі Ukraine World News працюватимуть, серед інших, Богдан Бенюк, Валерій Жидков та Петро Мага — ведучий телеканалу «112» до та після санкцій РНБО. 

Фото надав Денис Козлітін

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2770
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду