«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов

«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов

20 Грудня 2021
5139
20 Грудня 2021
14:02

«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов

5139
Компанія «Ера продакшн» транслює канали у київській цифрі, ліцензія компанії передбачає можливість трансляції 12 програм.
«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов
«Еру Продакшн» купив бізнесмен Віталій Кропачов

17 грудня 2021 року компанія «Інвестиції в розвиток» завершила угоду з продажу ТОВ «Ера Продакшн», новим власником стала компанія «Укрдонінвест Медіа», що належить бізнесменові Віталію Кропачову. Про це у коментарі «Детектору медіа» повідомив представник «Інвестицій в розвиток» Антон Озадовський.

За його словами, ТОВ «Укрдонінвест Медіа» планує зберегти операційну команду нового активу та продовжити взаємодію із зазначеними в ліцензії телеканалами. Також він розказав, що з 2019-го по 2021 рік ТОВ «Ера Продакшн» провела суттєве оновлення основних фондів: закупила новий передавач, сервер та власну антену.

ТОВ «Ера Продакшн» має ліцензію на мовлення, що дозволяє трансляцію телеканалів у цифровому ефірному мовленні, маючи лише одну з трьох нижчезгаданих ліцензій: супутникове мовлення, мовлення ОТТ чи аналогово-ефірне мовлення у місті Києві та області. Згідно з ліцензією компанії «Ера Продакшн» передбачено можливість трансляції 12 програм. Ліцензія чинна до 5 травня 2023 року.

«Кошти, отримані від продажу ТОВ "Ера Продакшн", компанія "Інвестиції в розвиток" планує інвестувати в подальший розвиток власної радіогрупи та телеканалу "Центральний"», – сказав він.

ТОВ «Інвестиції в розвиток» належать Денису Козлітіну. До його радіогрупи входить радіо «П’ятниця» та  нова радіостанція Super radio, яка нещодавно отримала ліцензії в кількох обласних центрах. Також у липні 2021 року компанія придбала полтавський Центральний канал (юридична особа ТОВ «Студія "Місто"») і наразі його переформатовує.

Віталій Кропачов – бізнесмен з міста Торез (зараз Чистякове, розташоване на окупованій частині Донецької області). У 2010 році був депутатом Донецької обласної ради. Сайт «НВ» пише про те, що перед приходом до влади Володимира Зеленського Віталія Кропачова в ЗМІ впродовж декількох років називали не інакше як «смотрящий» за державними вугільними активами: «А його стрімкий злет в рейтингу найзаможніших українців пояснювали тісними зв’язками з оточенням п’ятого президента України Петра Порошенка. Зокрема, з екс-нардепом Ігорем Кононенком».

Фото: biz.nv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5139
Читайте також
16.01.2023 11:28
Марина Баранівська
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду