Власник «П’ятниці» купив радіо в Одесі та хоче запустити на його основі «Авторадіо»

Власник «П’ятниці» купив радіо в Одесі та хоче запустити на його основі «Авторадіо»

10 Березня 2023
4339
10 Березня 2023
12:20

Власник «П’ятниці» купив радіо в Одесі та хоче запустити на його основі «Авторадіо»

4339
Денис Козлітін готує документи для переоформлення в Нацраді та планує створити медіагрупу з власним сейлз-хаузом.
Власник «П’ятниці» купив радіо в Одесі та хоче запустити на його основі «Авторадіо»
Власник «П’ятниці» купив радіо в Одесі та хоче запустити на його основі «Авторадіо»

Власник радіо «П’ятниця» Денис Козлітін купив одеську  радіостанцію ТОВ «Телерадіооб’єднання «Радіо-Філ л.т.д.» («Філ радіо»), яка мовить на частоті 102,2 FM. Про це він розказав у коментарі «Детектору медіа».

Ця радіостанція мовить з 2006 року, її створював Сергій Філіпчук. Однак у 2022 році він продав її Андрію Ставніцеру та Олександру Андросову, які донедавна були власниками «Море ФМ». Нагадаємо, цю радіостанцію, яка має київську частоту, у лютому придбав Денис Козлітін.

«Коли ми купували у них "Море ФМ", то нам запропонували розглянути можливість купівлі й цього радіо. Адже напевне вони планували  розширення мережі, однак війна завадила цим планам. Угоду ми укладали зі Ставніцером та Адросовим, які мали мажоритарну частку компанії, а також із Філіпчуком, який мав міноритарну частку, — розказав Денис Козлітін. — На сьогодні власник ТОВ "Телерадіооб’єднання "Радіо-Філ л.т.д." — це ТОВ "Море.ФМ", яка належить мені на 100%».

Суму угоди Денис не розголошує, однак зазначає, що вона «ринкова». За його словами, у порівнняні з вартістю радіо з київською частотою («Море ФМ») компанія в Одесі коштує утричі менше.

«Річ у тім, що ми купували компанію з боргами і тепер повинні їх закрити. До всього, у 2024 році завершується термін дії ліцензії, що теж впливає на ціну, — додав він. — Однак нам цей актив цікавий. Тому що це одна з кращих одеських радіостанцій із точки зору аудиторії та цікавості рекламодавцям».

Наступного тижня Денис Козлітін планує подавати документи до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на переоформлення ліцензії.

«Після цього переструктуруємо роботу.  Запустимо маркетингову компанію. Хочемо взяти на роботу від 3 до 5 співробітників в Одесі, знайти нове приміщення тощо. Нам потрібно  налагодити стійкість сигналу, організувати продаж.  У наших планах — створення сейлз-хаузу та спільний продаж реклами на "П’ятниці" та "Авторадіо". Це ми плануємо зробити впродовж першого півріччя», — каже він.

При зміні бренду «Філ радіо» існують ризики втрати частини аудиторії, яка звикла до цього формату. Втім Козлітін переконаний, що обидві радіостанції мають формат «легкого розважального радіо»: «За нашим прогнозом, близько 50% слухачів ми маємо зберегти».

У другому півріччі Козлітін планує розширення активу: «У пріоритеті — Львів». Однак, за його словами, зараз вартість компаній із ліцензіями у Львові, які пропонують на ринку, завищена: «Не враховується військовий час. Однак багато львівських власників, на мою думку, переоцінюють вартість своїх ліцензій. Але це їхнє право».

Нагадаємо, Денис Козлітін — медіаменеджер і юрист, який займається купівлею та розбудовою медіаактивів на продаж. Серед його активів — радіо «П’ятниця» й «Авторадіо». Він також брав участь у підготовці до запуску телеканалу Віталія Кропачова UWN. Позаторік його мережі «Авторадіо» вдалося виграти на конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення частоти у Дніпрі та Харкові. 15 лютого 2023 року стало відомо про купівлю компанії «Море ФМ», що належала бізнесмену Андрію Ставніцеру.

Фото надане Денисом Козлітіним

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4339
Читайте також
16.01.2023 11:28
Марина Баранівська
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду