Колишній керівник служби розвитку мережі «112 Україна» співпрацює з каналом Кропачова

Колишній керівник служби розвитку мережі «112 Україна» співпрацює з каналом Кропачова

27 Березня 2023
2089
27 Березня 2023
17:45

Колишній керівник служби розвитку мережі «112 Україна» співпрацює з каналом Кропачова

2089
Олег Шосталь працював на каналі «112» з 2015 року, а до цього очолював юридичне управління Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.
Колишній керівник служби розвитку мережі «112 Україна» співпрацює з каналом Кропачова
Колишній керівник служби розвитку мережі «112 Україна» співпрацює з каналом Кропачова

Колишній керівник служби розвитку мережі телеканалу «112 Україна» Олег Шосталь співпрацює з телеканалом Ukraine World News. Про це повідомляють джерела «Детектор медіа». Зокрема, за цією інформацією, Олег Шосталь співпрацює і з каналом, і з компанією «Ера продакшн», яка, як і Ukraine World News, належить бізнесмену Віталію Кропачову.

Генеральна продюсерка каналу Ukraine World News Ольга Гіржева у коментарі «Детектору медіа» підтвердила інформацію про співпрацю Олега Шосталя з телеканалом. За її словами, він займався розвитком каналу на підготовчому етапі. «Наразі, у зв’язку з тим, що телеканал ще повноцінно не запустився, він  допомагає знайти нових клієнтів для "Ери продакшн"», — сказала Ольга.

 До «112 Україна» Олег Шосталь  працював керівником юридичного управління Нацради.

Нагадаємо, Віталій Кропачов ще у 2019 році купив канал «Так TV» у співвласника «Коледжу преси та телебачення» Гліба Головченка. Цей канал має супутникову ліцензію, чинну з 2019 року, оформлену на компанію ТОВ «Так ТВ центр плюс». У цьому ж році Кропачов разом із Носиковим намагався (безуспішно) реанімувати канал ТВі разом із польськими партнерами Millstone and Co на чолі з топменеджером Варшавської фондової біржі Робертом Квятковським.

У липні український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією «Корона санрайс», яка має цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що досі належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову.

12 січня «Детектор медіа» повідомив про запуск нового загальнонаціонального каналу під назвою Ukraine World News. Старт запланований орієнтовно на 22 січня 2023 року.

У нового каналу вже з'явився сайт Ukraine World News, також він присутній в соцмережах.

Власник каналу — бізнесмен Віталій Кропачов, власник газового, вугільного, машинобудівного та інших бізнесів. 2022 року він купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію «Ера продакшн».

Генеральною продюсеркою Ukrainе World News буде Ольга Гіржева, яка з 2018 року була головною редакторкою телеканалу NewsOne (зокрема й тоді, коли канал купив соратник Віктора Медведчука Тарас Козак), а до того дев’ять років працювала з Савіком Шустером.

Крім того, як довідався «Детектор медіа», на новому каналі Ukraine World News працюватимуть, серед інших, Богдан Бенюк, Валерій Жидков і Петро Мага — ведучий телеканалу «112» до та після санкцій РНБО. 

Медіаменеджер та інвестор «Радіо П’ятниця» Денис Козлітін в інтерв’ю «Детектору медіа» розкрив подробиці запуску Ukrainе World News, угод про продаж ліцензії 4 каналу, «Ера продакшн», а також поділився планами про розвиток своїх радіостанцій і запуск футбольного сайту.

А 16 січня Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП «уважно слідкує» за створенням нового інформаційного каналу Ukraine World News. Після цього Ukraine World News вирішив перенести дату старту та вийти в ефір після переоформлення ліцензії та логотипу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2089
Читайте також
26.06.2023 17:07
Юлія Лавришин
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 524
04.04.2023 15:21
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду