detector.media
25.07.2022 11:55
Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу
Бізнесмен Віталій Кропачов купив компанію, яка володіє цифровою ліцензією 4 каналу
Компанія Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ «Корона санрайс», яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу.

Український бізнесмен Віталій Кропачов отримав контроль над компанією «Корона санрайс», яка має цифрову ліцензію для трансляції 4 каналу, що досі належить нардепу-колаборанту Олексію Ковальову.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на дані YouControl.

19 липня 2022 року компанія «Укрдонінвест» Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ «Корона санрайс», яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу. Цього дня кінцевим бенефіціарним власником телеканалу замість Ковальова став столичний юрист Максим Варламов.

У 2021 році, перед продажем телеканалу, Варламов разом з екснардепом Дмитром Добродомовим уже входив до складу співзасновників ТОВ «Корона санрайс». 20 липня 2022 року в реєстрі з’явився запис про зміну кінцевого бенефіціарного власника. Замість Максима Варламова ним став Віталій Кропачов.

17 грудня 2021 року Віталій Кропачов купив компанію «Ера Продакшн»,  яка транслює канали у київській цифрі, ліцензія компанії передбачає можливість трансляції 12 програм. 

Віталій Кропачов – бізнесмен з міста Торез (зараз Чистякове, розташоване на окупованій частині Донецької області). У 2010 році був депутатом Донецької обласної ради. Сайт «НВ» писав про те, що перед приходом до влади Володимира Зеленського Віталія Кропачова в ЗМІ впродовж декількох років називали не інакше як «смотрящий» за державними вугільними активами: «А його стрімкий злет в рейтингу найзаможніших українців пояснювали тісними зв’язками з оточенням п’ятого президента України Петра Порошенка. Зокрема, з екс-нардепом Ігорем Кононенком».

У грудні 2021 року 4 канал купив «слуга народу» Олексій Ковальов. Нардеп  задекларував купівлю мовника як подарунок від батьків вартістю понад 4 мільйони гривень. 

Зараз Ковальов перебуває на території тимчасово окупованої Херсонської області та співпрацює з окупантами. Йому вже оголосили підозру у держзраді.

У квітні 2022-го правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо Ковальова за статтею про колабораційну діяльність.  

3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 6 липня Ковальову оголосили підозру у державній зраді, а 15 липня його заочно арештували та оголосили в розшук.

Журналісти 4 каналу після незначних виплат у лютому 2022-го залишаються без зарплатні та не мають доступу до офісу телеканалу. Детальніше про 4 канал читатйте у статті «Детектора медіа» «Що буде з 4 каналом після арешту майна колаборанта Ковальова?».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY