Юрій Бутусов: Зеленський скликав пресмарафон, щоб дискредитувати журналістів, які його критикують

Юрій Бутусов: Зеленський скликав пресмарафон, щоб дискредитувати журналістів, які його критикують

26 Листопада 2021
5383
26 Листопада 2021
15:05

Юрій Бутусов: Зеленський скликав пресмарафон, щоб дискредитувати журналістів, які його критикують

5383
Журналіст каже, що президент звинувачує інших без жодних доказів.
Юрій Бутусов: Зеленський скликав пресмарафон, щоб дискредитувати журналістів, які його критикують
Юрій Бутусов: Зеленський скликав пресмарафон, щоб дискредитувати журналістів, які його критикують

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов вважає, що президент Володимир Зеленський намагається дискредитувати журналістів, які його критикують. Про це він сказав у коментарі «Детектору медіа».

«Зеленський провів цей захід не для того, щоб відповідати на якісь питання. А для того, щоб дискредитувати тих журналістів, які пишуть про нього неприємні речі. Мета цього заходу була саме така», — сказав він.

На запитання, чи не вважає він, що перегнув палицю у своєму конфлікті з президентом, і що така поведінка є ненормальною щодо президента як інституту влади, Юрій Бутусов сказав: «Президент сам зламав рамки та межі. Якби він мені повідомив, що це не пресконференція, а спроба мене образити як людину, навісити ярлики і звинуватити у тому, що через мене гинуть люди на фронті, то я б йому одразу сказав: Давай вийдемо один на один. Але оскільки він президент держави, який ховається за державною охороною, який відсадив мене подалі від себе, то я відповів йому у тій же стилістиці, в якій він мене образив. Хочу звернути увагу на те, що він відмовився відповідати на моє питання, хоча саме заради цього журналісти приходять на пресконференцію. Замість відповіді він став мене дискредитувати. А це поведінка, яка не відповідає статусу державного діяча, ні моральним нормам, тому я був змушений поставити його на місце тими засобами, які були мені доступні. Інакше треба було дати по шиї. Але оскільки це президент, прямий ефір і я поважаю нашу державу, то я змушений був відповісти словами і дати оцінку його словам та діям».

Закиди щодо нібито співпраці з Ігорем Коломойським Юрій Бутусов назвав «хворою уявою», яка не базується на доказах: «Він закидав мені співпрацю одночасно з Порошенком, Турчиновим та ще якимось контрабандистом. Час був обмежений, бо він би ще когось назвав. Це намагання мене образити, щоб не відповідати на запитання про зраду Демченка (Руслан Демченко — перший заступник секретаря РНБО — ДМ) та провалену операцію». Юрій Бутусов каже, що взяв участь у пресмарафоні саме заради того, щоб поставити це запитання.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час пресмарафону заявив, що публікація головреда «Цензор.нет» Юрія Бутусова про удар українського дрону в зоні ООС призвела до вогню противника у відповідь і загибелі людей. Під час пресмарафону Юрій Бутусов кілька разів вступав у перепалку із Зеленським, зокрема звинувачував президента у брехні. Окрім самого Володимира Зеленського, у суперечку з ним вступали прессекретар Зеленського Сергій Никифоров та ведуча «1+1» Наталія Мосейчук.

Про головні заяви президента Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа»

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5383
Читайте також
29.11.2021 09:32
Отар Довженко
«Детектор медіа»
6 145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду