«Наш» отримав ще два попередження та новий штраф від Нацради через ефіри з Бондаренко та  Азаровим

«Наш» отримав ще два попередження та новий штраф від Нацради через ефіри з Бондаренко та Азаровим

27 Травня 2021
1883
27 Травня 2021
13:13

«Наш» отримав ще два попередження та новий штраф від Нацради через ефіри з Бондаренко та Азаровим

1883
Регулятор наклав штраф у розмірі понад 114 тисяч гривень. А також призначив нову перевірку через ефір з Петром Симоненком.
«Наш» отримав ще два попередження та новий штраф від Нацради через ефіри з Бондаренко та  Азаровим
«Наш» отримав ще два попередження та новий штраф від Нацради через ефіри з Бондаренко та  Азаровим

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла два попередження каналу «Наш» (юридична особа ТОВ «Наш 365»). Таке рішення регулятор прийняв 27 травня.

Питання розглядалось за відсутності представників, які просили перенести розгляд. Однак Нацрада вже один раз переносила це питання. Члени регулятора запевнили, що канал належним чином повідомлений про засідання.

Перевірки Нацради підтвердили порушення виявлені моніторингом. Нагадаємо, 28 січня 2021 року регулятор призначив позапланову безвиїзну перевірку ТОВ «Наш 365» через висловлювання колишньої народної депутатки Олени Бондаренко про українську армію. 

Бондаренко в ефірі каналу «Наш» називала українських військових злочинцями та порушниками присяги.

Крім того, 12 лютого Нацрада призначила перевірку телеканалу «Наш» через ефір з колишнім прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.  

Зокрема, Азаров заперечував участь ЗС РФ у війні на Донбасі, використовував висловлювання «военные преступники» стосовно збройних сил України та учасників добровольчих батальйонів, які захищають територіальну цілісність України. Ведучі телеканалу під час прямої трансляції не реагували на такі слова.

Через наявність закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті відповідно до Закону України  «Про телебачення і радіомовлення» на мовника за кожен з ефірів регулятор наклав штраф понад  114 тисяч.

Нагадаємо, канал «Наш» намагається оскаржити у суді ці два рішення про призначення перевірок Нацради щодо згаданих ефірів.

Нову перевірку Нацрада призначила каналу «Наш» через ефір з Петром Симоненком. Моніторинг регулятора зафіксував ознаки  національної та релігійної ворожнечі. Під час програми політик стверджував, що в Україні, на території Донбасу (окремих територій Луганської та Донецької областей), триває внутрішній конфлікт – «громадянська війна», «гражданское противостояние на Донбассе». Також, згідно моніторигну регулятора, він використовував дискримінаційні, образливі і провокаційні терміни з негативною конотацією – «режим профашистского толка», «политика государственной фашизации», «путь неофашизма» «неофашисты и организованная преступность» стосовно політичного керівництва України, Збройних сил і правоохоронних органів України, союзників України у боротьбі з російською агресією, Православної церкви України.

Також 28 квітня «Наш» отримав два попередження від Нацради і штраф понад 200 тисяч гривень

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1883
Читайте також
27.05.2021 14:28
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 534
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду