Грановський: Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії каналу «Наш», тому що її звинувачення надумані

Грановський: Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії каналу «Наш», тому що її звинувачення надумані

20 Серпня 2021
3497
20 Серпня 2021
10:10

Грановський: Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії каналу «Наш», тому що її звинувачення надумані

3497
Він вважає, що спроби закрити канал – це «пряма цензура».
Грановський: Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії каналу «Наш», тому що її звинувачення надумані
Грановський: Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії каналу «Наш», тому що її звинувачення надумані

Генеральний продюсер телеканалу «Наш» Володимир Грановський вважає, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення програє суд щодо анулювання ліцензії мовника.

«Я впевнений, що це нічим не закінчиться, тому що це звинувачення надумане і Нацрада програє цей суд. Мене турбує легкість, з якою Нацрада йде на закриття каналу», – сказав він в ефірі свого каналу.

Нагадаємо, Нацрада вирішила звернутись із позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наш 365» (канал «Наш») через те, що компанія не усунула порушення, за які вже отримала штрафні санкції. Йдеться про ефір 4 травня 2021 року, де гостем студії був політик Петро Симоненко, він висловлювався про Православну церкву України. На думку регулятора, його слова «мають ознаки розпалювання релігійної і національної ворожнечі та ненависті». 

Симоненко тоді сказав про ПЦУ: «Це розкольники. Ми за єдність православ'я, ми засуджуємо розкол православ'я, ми засуджуємо ті методи, якими намагаються захопити ті ж самі храми і розколоти парафії. Ця духовна складова використовувалася для того, щоб розколоти українське суспільство, підпорядкувати частину тих, хто обслуговує нинішній режим. А що таке підпорядкувати духовну сферу тим, хто сьогодні обслуговує і формує режим профашистського толку у нас в Україні?».

Грановський, коментуючи це, зазначив, що він «взагалі не прихильник Симоненка» і «не згоден з ним від початку до кінця».

«Те, що комуністи зробили з церквами, те, у що вони перетворили церкви – в божевільні, лікарні, склади - ось ці його попередники. І він буде про церкви, про розкол говорити, цей Симоненко? Він взагалі не має права на цю тему говорити. Я не захищаю Симоненко, я не згоден з ним від початку до кінця. Нацрада приписує нам якийсь зв'язок з цією людиною – нас із ним нічого не пов'язує», – сказав генпродюсер.

При цьому Грановський вважає, що Нацрада зайняла позицію однієї з церков, що «веде до розколу».

«У даній ситуації Нацрада зайняла позицію однієї з церков, що я вважаю неприпустимим. І якраз позиція Нацради або іншого держоргану, який займає одну з позицій, веде до розколу. Шановні колеги, ви перевищили свої повноваження. Якщо ви парафіяни ПЦУ, то ви тоді не маєте права використовувати службове становище, захищаючи одну з конфесій. Якщо ви не парафіяни цієї церкви, то не треба лізти в церковні питання. Ми туди не ліземо. Те, що нас намагаються закрити – це пряма цензура. Нас карають за висловлювання гостя. І за те, що ми його недостатньо, як, вдарили? Що ми мали з ним зробити? Я думаю, що Нацрада одумається, бо потрібен діалог. Вони – регулятор, у них не палиця в руках, вони не працюють наглядачами на цьому ринку», – додав він.

Раніше канал «Наш» отримав два попередження та два штрафи понад 200 тисяч гривень на засіданні 27 травня та 28 квітня. А також штраф у розмірі понад 228 тисяч гривень та два попередження на засіданні 10 червня.

Скріншот: youtube.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3497
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду