Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва

Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва

2 Вересня 2021
11459
2 Вересня 2021
23:01

Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва

11459
А також неоднозначні «погрози» Максу Назарову — загалом близько години ефіру. Але в нас є відео.
Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва
Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва

Телеканал «Наш» вирізав із запису спецефіру про зустріч президентів України та США, викладеному на ютуб-каналі, уривок, у межах якого власник каналу Євгеній Мураєв дозволив собі расистські висловлювання та недружньо спілкувався з ведучим Максом Назаровим. У цей час в ефірі відбувалась дискусія між Мураєвим та депутатом Київської міської ради від «Європейської солідарності» Сергієм Тараном. У розпорядженні «Детектора медіа» є повний запис ефіру.

Після завершення прямої трансляції цей фрагмент не опублікували, хоча уривки наступних інтерв’ю з’явилися на ютуб-каналі тієї ж ночі. Зранку «Наш» випустив запис шоу, у якому годинник стрибає з 21:00 на 22:10. 

 

У відсутній частині Євгеній Мураєв, серед іншого, жаліється на свій досвід у Європі: «Париж ужасный. Извините, он чёрный. И там просто страшно спускаться в метрополитен. И там ужасное классовое неравенство». Після цього Сергій Таран уточнив, що означає «чорний», і чи бачить Мураєв у цьому проблему. Мураєв відповів: «Насыщенный афроамериканцами. Да, я вижу в этом проблему. Я вижу в этом проблему. Я вижу там трудовых мигрантов, которые не ассимилируют. Я вижу, как в Германии нападают на женщин [...] Вы, наверное, дорогие украинцы, к этому не готовы. И я могу сказать, что Брюссель превратился просто в мусульманскую какую то мекку. Хиджабы. Достаточно страшно и некомфортно там находится. Если вы говорите о мировом терроризме».

В інших частинах розмови Мураєв стверджував, що називати Голодомор геноцидом — це політизація, та заявляв, що анексія Криму була зумовлена неконституційним переворотом. Ведучий Макс Назаров практично не опонував політику. Нагадаємо, що Євген Мураєв — це колишній власник «Нашого», який наприкінці червня цього року заявив, що передає канал трудовому колективу.

Натомість ведучий Макс Назаров називав «абсолютною нісетницею», що більшовицька Росія окупувала Україну, і прирівнював дії Української повстанської армії до Великого терору: «Я просто зазначу, що от, до прикладу, за два рочки ОУН УПА вбили стільки ж громадян Польщі [...], скільки у 30-ті роки в УРСР тодішній розстрілювали».

Наприкінці програми Євгеній Мураєв жалівся, що модератор «молодой» і тому порушує паритет часу між ним та опонентом. Сказав опоненту, що той йому «не интересен», а потім звернувся до Макса Назарова: «И вы, если так будете делать тоже, мне тоже будете не интересны».

 

Нагадаємо, що раніше в ефірі каналу «Наш» проводили інтерв’ю з російським бойовиком Родіоном Мірошником. Олена Бондаренко на «Нашому» називала всіх українських військових «злочинцями». Макс Назаров та Андрій Пальчевський дозволяли собі антисемітські випади. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анонсувала, що звернеться до суду про анулювання ліцензії «Нашого».

Скріншот відео: канал «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11459
Читайте також
05.08.2021 10:30
Дмитро Давиденко
для «Детектора медіа»
5 206
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
924 дн. тому
Ну и где он не прав? Париж ужасен тем, что когда открыли паспорт колониям, в него ринулись люди с другой культурой в большинстве необразованные и не хотящие образовываться, плюются, толкаются на дорогах и тд . Вести диалог с Тараном приблизительно как с пациентами дурдома. Половина, если не большая часть нашей страны разделяют позицию Мураева по вышеперечисленным вещам. Ее нельзя не учитывать хотя бы из-за этого. Нац рада должна заняться прежде всего каналом Садового - это просто высер и жлобство, а не журналистика.
QWE
963 дн. тому
А в чем он не прав
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду