В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова

В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова

18 Січня 2024
772
18 Січня 2024
17:49

В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова

772
За даними правоохоронців, ексочільник уряду з 2014 року перебуває в Росії.
В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова
В Україні заочно судитимуть колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова

Офіс Генерального прокурора повідомив, що скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього Прем’єр-міністра України.

У своєму повідомленні ОГП розмістив фото із заблюреним обличчям, на якому тим не менш нескладно розгледіти риси Миколи Азарова.

«Його обвинувачують у публічних закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 109, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України)», — повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними правоохоронців, ексочільник українського уряду з 2014 року перебуває в Росії. Весь цей час він провадить активну інформаційну діяльність, підтримуючи дії країни-агресорки.

Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських пропагандистських каналів, відтворює у своїх коментарях кремлівські наративи та дискредитує Україну.

«У відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі “Иная правда” та порталах російських медіа, колишній Прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію РФ та окупацію частини території України. Ексчиновник називає події в Бучі “фейком”, закликає до денацифікації і насильницької зміни української влади та запевняє, що спеціальна операція Путіна врятувала Донецьк від захоплення, “попередивши цю трагедію”», — йдеться у повідомленні ОГП.

Нагадаємо, 12 жовтня 2023-го Служба безпеки повідомила колишньому Прем'єр-міністру України Миколі Азарову про підозру в публічних закликах до повалення конституційного ладу, посяганні на територіальну цілісність України, виправдовуванні збройної агресії Росії та держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану.  

У листопаді минулого року Азарову повідомили про ще одну підозру — у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з Росією та у виправдовуванні її збройної агресії проти України.

Також у листопаді 2023-го Президент України Володимир Зеленський увів санкції проти Азарова.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
772
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду