Томаш Фіала став новим власником «Української правди» (ОНОВЛЕНО)

Томаш Фіала став новим власником «Української правди» (ОНОВЛЕНО)

26 Травня 2021
3616
26 Травня 2021
14:37

Томаш Фіала став новим власником «Української правди» (ОНОВЛЕНО)

3616
Редакція НВ продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди».
Томаш Фіала став новим власником «Української правди» (ОНОВЛЕНО)
Томаш Фіала став новим власником «Української правди» (ОНОВЛЕНО)

Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. Про це УП повідомила 26 травня.

Фіала уклав з редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи УП переходять до групи компаній Dragon Capital. Притула й надалі виконуватиме роль редакторки-засновниці.

Сторони домовилися, що редакційна політика видання та підходи до роботи залишаться без змін. Команда «Української правди» з головною редакторкою Севгіль Мусаєвою продовжить працювати в тому ж форматі.

«За аналогією з проєктом НВ, ми продовжимо практику невтручання власника в редакційну політику УП й раді анонсувати підписання відповідного документа, що буде знаходитися у вільному доступі на сайті "Української правди"», – сказав Томаш Фіала.

Мусаєва додала, що з новим власником підпишуть редакційну угоду.

Інвестиційна компанія Dragon Capital «розглядає цю інвестицію як ще один крок до підтримки вільних медіа та свободи слова в Україні». В «Українській правді» кажуть, що досвід Dragon Capital, додаткові інвестиції в продукт та інфраструктуру видання допоможуть проєкту стати «більш цікавим для читача й зміцнити його лідерські позиції на ринку».

Редакція НВ продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди».

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і «Радіо НВ». Генеральний директор компанії – Томаш Фіала. Він інвестував у НВ понад 10 мільйонів доларів. 11 січня 2021 року Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua.

«Українська правда» – одне з найстаріших інтернет-видань України. За даними «Kantar Україна» за квітень, є найпопулярнішим в Україні новинним ресурсом із часткою охоплення 27,8%, що дає змогу йому посідати 12-те місце в рейтингу всіх сайтів в Україні.

Виручка  ПП «Українська правда» в 2019 році зросла на 19,7% – до 3,37 млн грн, чистий прибуток становив 0,3 млн грн порівняно з чистим збитком 0,08 млн грн роком раніше. Дані за 2020 рік поки що відсутні.

Згідно з реєстром, станом на 27 травня 2021 року, Томаш Фіала є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «УП МЕДІА» зі статутним капіталом 62,91 млн грн.  

Олені Притулі належить 95% ТОВ «Інтернет Медіа» (виручка в 2019 році - 11,76 млн грн, чистий прибуток – 6,29 млн грн), власником ще 5% акцій виступає Олексій Спірін.

Зазначимо, що сумарна аудиторія НВ і УП перевищує показники інших онлайн-ресурсів і більшості телеканалів. Обидва видання мають високі показники дотримання журналістських стандартів від Інституту масової інформації. Сумарно місячний обсяг трафіку новинних ресурсів Dragon Capital разом з УП - від 56,85 до 75,5 млн заходів (дані SimilarWeb і Google Analytics різняться).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3616
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду