Фіала розповів, що хотів створити власний телеканал: Я дорікав собі, що пропустив скупку каналів Медведчуком

Фіала розповів, що хотів створити власний телеканал: Я дорікав собі, що пропустив скупку каналів Медведчуком

3 Червня 2021
2705
3 Червня 2021
21:19

Фіала розповів, що хотів створити власний телеканал: Я дорікав собі, що пропустив скупку каналів Медведчуком

2705
Томаш Фіала зазначив, що донедавна його цікавило створення власного телеканалу із незалежною редакційною політикою.
Фіала розповів, що хотів створити власний телеканал: Я дорікав собі, що пропустив скупку каналів Медведчуком
Фіала розповів, що хотів створити власний телеканал: Я дорікав собі, що пропустив скупку каналів Медведчуком

Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, який став новим власником «Української правди», розповів, що хотів купити або створити власний телеканал.

В інтерв'ю «Українській правді» Фіала сказав, що донедавна його цікавило створення власного каналу із незалежною редакційною політикою. 

«...Завжди питання про телеканал залишалося в голові. Зараз я не дивлюся телевізор, але раніше, коли дивився новини, завжди по новинах було видно, кого підтримує власник. І це неправильно. Колеги мене завжди відмовляли від ідеї покупки телеканалу, бо вважають телебачення вмираючим бізнесом з погляду аудиторії. Плюс він дотаційний, ніколи не буде прибутковим. У новинних телеканалів аудиторія 60+. Це чисто ресурс для виборів», — розповів він.

За словами Фіали, він дорікав собі тим, що пропустив момент, коли Віктор Медведчук скупив три канали (йдеться про створення медіахолдингу, формальним власником якого був нардеп і партнер Медведчука Тарас Козак). 

«Коли Медведчук купив три канали і вони повністю пішли в проросійському напрямку, я подумав, що ми цю можливість пропустили. Слава Богу, Зеленський і РНБО виправили цю ситуацію», – сказав Фіала.

На запитання, чи хоче він мати телеканал зараз, Фіала відповів: «Уже ні. Зараз інші тренди. Діджитал, інтернет зростає. Тому контент, який створює НВ, "Українська правда", можна поширювати через подкасти, через відеоконтент, та й ми можемо достукатися до тих людей, які історично дивилися телебачення, але тепер переходять в інтернет, оскільки телебачення відходить».

Коментуючи купівлю «Української правди», Фіала повідомив, що це не він був ініціатором угоди, а отримав пропозицію. «Не було такого, щоб я ходив по ринку і шукав можливості інвестувати в ще одне медіа. Насправді ініціатива виходила не з мого боку. Коли така пропозиція нам надійшла, я про це подумав і вирішив діяти», — сказав Фіала.

В інтерв’ю «Детектору медіа» головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва схарактеризувала ситуацію так: «це була майже зустрічна пропозиція. Тобто, і в Олени Притули виникло бажання в якийсь момент, і в Томаша. Було взаєморозуміння, що може відбутися угода».

Додамо, що Томаш Фіала повідомив про жорстку конкуренцію між «Українською правдою» та НВ. Однак допустив синергію двох видань у продажі реклами.

26 травня стало відомо, що генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. 

Фіала уклав із редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи УП переходять до групи компаній Dragon Capital. Притула й надалі виконуватиме роль редакторки-засновниці.

У Dragon Capital заявили, що редакція НВ продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди».

Редактор-засновник «Української правди» Олена Притула вважає, що продаж видання Томашу Фіалі лише посилить потенціал редакції.

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і «Радіо НВ». Генеральний директор компанії  Фіала інвестував у НВ понад 10 мільйонів доларів.

Фото: LIGA.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2705
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду