Томаш Фіала: «Українська правда» та НВ будуть конкурувати, і можливо, ще жорсткіше

Томаш Фіала: «Українська правда» та НВ будуть конкурувати, і можливо, ще жорсткіше

3 Червня 2021
3373
3 Червня 2021
18:17

Томаш Фіала: «Українська правда» та НВ будуть конкурувати, і можливо, ще жорсткіше

3373
Однак Томаш Фіала допустив синергію двох видань у питанні продажу реклами.
Томаш Фіала: «Українська правда» та НВ будуть конкурувати, і можливо, ще жорсткіше
Томаш Фіала: «Українська правда» та НВ будуть конкурувати, і можливо, ще жорсткіше

Генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала, який став новим власником «Української правди» заявив, що об’єднання редакції видання з редакцією НВ не буде.

В інтерв’ю «Українській правді» Фіала заявив, що два медіа будуть конкурувати між собою, і можливо, навіть жорсткіше, ніж раніше.

«Ні. НВ і УП будуть конкурувати. І, можливо, ще жорсткіше. Щодо комерції, продажу реклами: якщо об'єднання дасть синергію, тоді так. Якщо ви і вони зможуть заощадити на якихось технологіях, то чому б і не об'єднати», – сказав Фіала.

Фіала додав, що купив УП «не заради посилення впливу» і не розраховує заробляти на проєкті.   

«Я не розраховую на ньому заробляти. Я вважаю, що він буде не збитковим, він буде заробляти гроші. Вартість проєкту буде рости, тому що буде рости інтернет. І якщо ви не будете втрачати частку ринку, нарощувати її, Діджитал-медіа буде рости, і вартість активу буде рости», – сказав Фіала.

26 травня стало відомо, що генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала став власником «Української правди». Він отримав 100% корпоративних прав на видання. 

Фіала уклав з редакторкою-засновницею «Української правди» Оленою Притулою угоду, за якою усі активи УП переходять до групи компаній Dragon Capital. Притула й надалі виконуватиме роль редакторки-засновниці.

У Dragon Capital заявили, що редакція НВ продовжить свою роботу незалежно від редакції «Української правди».

Редактор-засновник «Української правди» Олена Притула вважає, що продаж видання Томашу Фіалі лише посилить потенціал редакції.

Інвестиційній компанії Dragon Capital належать журнал, сайт і «Радіо НВ». Генеральний директор компанії  Фіала інвестував у НВ понад 10 мільйонів доларів.

11 січня 2021 року Dragon Capital через фонд прямих інвестицій Dragon Capital New Ukraine Fund LP завершила купівлю контрольного пакету акцій компанії Treeum, яка володіє виданнями «Мінфін» та Finance.ua.

«Українська правда» – одне з найстаріших інтернет-видань України. За даними «Kantar Україна» за квітень, є найпопулярнішим в Україні новинним ресурсом із часткою охоплення 27,8%, що дає змогу йому посідати 12-те місце в рейтингу всіх сайтів в Україні.

Виручка ПП «Українська правда» в 2019 році зросла на 19,7% – до 3,37 млн грн, чистий прибуток становив 0,3 млн грн порівняно з чистим збитком 0,08 млн грн роком раніше. Дані за 2020 рік поки що відсутні.

Згідно з реєстром, станом на 27 травня 2021 року, Томаш Фіала є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «УП МЕДІА» зі статутним капіталом 62,91 млн грн.  

Колишній власниці видання Олені Притулі належить 95% ТОВ «Інтернет Медіа» (виручка в 2019 році - 11,76 млн грн, чистий прибуток – 6,29 млн грн), власником ще 5% акцій виступає Олексій Спірін.

Зазначимо, що сумарна аудиторія НВ і УП перевищує показники інших онлайн-ресурсів і більшості телеканалів. Обидва видання мають високі показники дотримання журналістських стандартів від Інституту масової інформації. Сумарно місячний обсяг трафіку новинних ресурсів Dragon Capital разом з УП - від 56,85 до 75,5 млн заходів (дані SimilarWeb і Google Analytics різняться).

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3373
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду