«Українська правда» відзначає 20 років

«Українська правда» відзначає 20 років

16 Квітня 2020
6227

«Українська правда» відзначає 20 років

6227
Видання «Українська правда» відзначає 20 років з дня заснування.
«Українська правда» відзначає 20 років
«Українська правда» відзначає 20 років

Про це 16 квітня головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва написала в блозі на сайті видання.

«Зараз в це важко повірити, але коли у 2000 році журналісти Георгій Гонгадзе та Олена Притула створювали "Українську правду", її аудиторія складала 15-20 читачів на день. <…> Газета "Правда" була рупором радянської пропаганди. Натомість "Українська правда", за задумом засновників, мала стати взірцем незалежної та вільної журналістики в такій молодій демократії як Україна. І стала. Тому що старі поняття завжди мають отримувати нові сенси», – розповіла вона.

Пані Мусаєва повідомила, що видання планувало відсвяткувати ювілей, проте пандемія коронавірусу COVID-19 «внесла корективи у ці плани».

«20 років. Це і багато, і невимовно мало. Для нас, як для видання – це 7305 новинних днів, кожен із яких є неповторним. За ці 20 років ми без перебільшень створили свій власний підручник новітньої історії України. Кількість його авторів вже давно перевалила за сотню, але внесок кожного особливий та відчутний. <…> З днем народження, Українська правда. Все недарма. І все тільки починається», – додала вона.

«Українську правду» в 2000 році заснували Олена Притула та Георгій Ґонґадзе. На момент заснування колектив видання складався з кількох людей – разом із засновниками працювали Дарка Чепак і Євген Захаров (Самойленко), дизайнер і системний адміністратор.

Співзасновниця, власниця й колишня головна редакторка «Української правди» Олена Притула розповідала «Детектору медіа», що перший матеріал видання вийшов 15 квітня 2000 року перед референдумом 16 квітня. Видання планували запустити в день референдуму, щоб його висвітлювати, але з технічних причин цього зробити не вдалося.

Севгіль Мусаєва-Боровик у 2014 році замінила пані Притулу на посаді головної редакторки.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6227
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду