Томаш Фіала інвестував у «Новое время» понад $10 млн

Томаш Фіала інвестував у «Новое время» понад $10 млн

24 Жовтня 2019
3269
24 Жовтня 2019
12:13

Томаш Фіала інвестував у «Новое время» понад $10 млн

3269
Інвестор не планує продавати свій видавничий дім
Томаш Фіала інвестував у «Новое время» понад $10 млн
Томаш Фіала інвестував у «Новое время» понад $10 млн

Власник видавничого дому «Медіа ДК», куди входить тижневик «НВ», сайт NV.ua і «Радіо НВ», Томаш Фіала каже, що інвестував у проєкт понад $10 млн. І планує вийти на беззбитковість упродовж 3-4 років. Про це він розказав в інтерв’ю Liga.net.

За його словами, наразі його медіа є збитковими: «Коли ми в 2014-му, відразу після Революції гідності, домовлялися з Віталієм Сичем (головний редактор НВ), то перший бізнес-план, припускав, що через три роки ми вийдемо на беззбитковість. Вже пройшло 5 років, і поки ми на неї не вийшли. Але ми активно інвестуємо в цей бізнес, розвиваючи нові напрямки. Це вже велика компанія - 150 чоловік. Результати хороші і за охопленням, і за якістю контенту. Ми продовжуємо цю тему підтримувати».

Однак пан Фіала не розглядає свої медіа виключно як бізнес: «Якби ми дивилися на НВ чисто як на бізнес, то ми б його не робили, тому що 20% рентабельності там немає. З іншого боку, ми стежимо за фінансовими результатами, у менеджменту є чітка мотивація і бажання максимізувати доходи і вийти на прибутковість у доступному для огляду майбутньому».

Втім, попри збитковість Томаш Фіала не планує продавати «НВ». Також наразі він не бачить сенсу інвестувати в купівлю каналу. І він спростував інформацію про наміри придбати 24 канал. «Ми не вели переговори з 24-м каналом. Ми телебачення аналізували, але вирішили не інвестувати в нього з різних причин. Ми вважаємо, що телебачення буде падати, у нас надлишок каналів, основна аудиторія у них 60+. Комерційно успішними вони ніколи не будуть і не можуть бути. Ми не бачимо сенсу інвестувати в телебачення», - сказав він.

Нагадаємо, 10 жовтня під час пресмарафону, який проходить на Kyiv Food Marke, Володимир Зеленський запитав журналіста «НВ» Івана Верстюка чи не вважає він, що кінцевими бенефіціарами українських медіа повинні бути громадяни України. Пан Зеленський  поцікавився, на які гроші існує видання «НВ» і з акцентував на тому, що кінцевий беніфіціар видання Томаш Фіала є громадянином Чехії.

Фото: biz.nv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3269
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду