Кримськотатарське радіо «Мейдан» зупинило мовлення на Крим

Кримськотатарське радіо «Мейдан» зупинило мовлення на Крим

1 Березня 2021
2102
1 Березня 2021
15:35

Кримськотатарське радіо «Мейдан» зупинило мовлення на Крим

2102
Вперше радіостанцію відключала РФ в 2015 році після окупації Криму.
Кримськотатарське радіо «Мейдан» зупинило мовлення на Крим
Кримськотатарське радіо «Мейдан» зупинило мовлення на Крим

Перша кримськотатарська радіостанція «Мейдан» 1 березня 2021 року зупинила мовлення на окупований Крим. Про це повідомив Ленур Іслямов, співвласник ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант-СВ"» (юридична особа телеканалу ATR і радіо «Мейдан»).

«1 березня 2021 року перестала мовити на Крим найперша кримськотатарська радіостанція "Мейдан ФМ". Ми не змогли оплатити мовлення на Крим провайдеру послуг. Це друге відключення радіостанції за всю її 15 річну історію існування», – повідомив Ленур Іслямов.

Іслямов нагадав, що вперше радіостанцію відключила РФ після окупації Криму в 2015 році. Тоді радіо не змогло перереєструватися в Криму за російським законодавством.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Ленура Іслямова.

Радіо «Мейдан» мовило в Криму з 2005 року на ефірних частотах, але втратило частоти після окупації Криму та змушене було піти з ефіру. Згодом «Мейдан» відновив мовлення в інтернеті. 7 грудня 2017 року Нацрада задовольнила заяву радіо «Мейдан» про видачу ліцензії на супутникове радіомовлення.  

На Крим сигнал мовника транслювала вежа, що знаходиться в Херсонській області. У лютому 2021 року генеральний директор каналу ATR Ленур Іслямов поскаржився, що медіа знову не може отримати фінансування з держбюджету через «внутрішнє розпорядження Мінреінтеграції». Він заявив, що в бюджеті є гроші, які канал має отримати як прямо підтримку, без участі в конкурсі. У Міністерстві на це відповіли, що фінансування надаватиметься на конкурсній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів. Відомство також звернулося до інших країн по фінансову допомогу для ATR.

Фото: Ленур Іслямов / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2102
Читайте також
04.12.2017 16:31
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду