Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

4 Березня 2021
2702
4 Березня 2021
15:19

Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

2702
Громадянка РФ кілька разів незаконно потрапляла до Криму, де перебувала з метою відпочинку.
Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну
Російська фотомодель та актриса отримала трирічну заборону на в'їзд в Україну

Україна на три роки заборонила в'їзд російській фотомоделі та актрисі через незаконні відвідини тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Зкорема, громадянка РФ прилетіла в аеропорт «Бориспіль» ввечері 3 березня рейсом із Мінська. З її слів в Україну вона їхала з приватною метою.

Під час оформлення прикордонники встановили, що жінка неодноразово порушувала українське законодавство, адже не дотримувалась порядку в’їзду-виїзду на територію тимчасово окупованої АР Крим.

Кілька разів іноземка, яка є російською фотомоделлю та актрисою, незаконно потрапляла на український півострів, де перебувала з метою відпочинку. На тимчасово окуповану Росією територію України вона в’їжджала і автівкою через Керченський міст і авіарейсом.

«Через порушення законодавства громадянка Російської Федерації не змогла перетнути державний кордон України та отримала від прикордонників заборону в’їзду в нашу країну терміном на 3 роки. Зворотним рейсом вона вилетіла в Мінськ», – повідомили прикордонники. 

За даними джерела УП мова йдеться про громадянку Росії Олену Галіцину.

У лютому 2021 року Україна на три роки заборонили в'їзд російському актору Артему Черненку. Зокрема, актор у червні 2017 року незаконно відвідував тимчасово окупований Крим.

2 березня Україна на три роки заборонила в'їзд актрисі театру і кіно, заслуженій артистці РФ Розі Хайрулліній. Актриса також незаконно відвідувала окупований Крим.

Раніше до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України, потрапили двоє акторів з російського фільму про окупацію Криму.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації.

У 2015 році Міністерство культури ініціювало створення «білого списку» діячів культури Росії, які підтримали територіальну цілісність України.

4 березня 2021 року колишні бранці Кремля запустили «Платформу звільнення політв’язнів» –позапартійне об‘єднання, яке створене для захисту прав та звільнення всіх, хто ув’язнений через політичні переслідування поза межами України, на окупованих територіях та всередині країни. 

Фото: пресслужба ДПСУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2702
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду