Кримськотатарське радіо сподівається на підтримку донорів для поновлення мовлення

Кримськотатарське радіо сподівається на підтримку донорів для поновлення мовлення

2 Березня 2021
1422
2 Березня 2021
10:33

Кримськотатарське радіо сподівається на підтримку донорів для поновлення мовлення

1422
Мовлення радіостанції припинилось через борги.
Кримськотатарське радіо сподівається на підтримку донорів для поновлення мовлення
Кримськотатарське радіо сподівається на підтримку донорів для поновлення мовлення

Для поновлення трансляції радіо «Мейдан» потрібна підтримка європейських донорів. Про це у коментарі «Детектор медіа» розказав Ленур Іслямов, співвласник ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант-СВ"» (юридична особа телеканалу ATR і радіо «Мейдан»).

За словами Ленура, трансляцію  припинили через борг і зараз компанія шукає можливостей втримати колектив та поновити мовлення.

«Зараз ми розпродаємо автомобілі, які є на каналі. Почали з мого, а зараз продаємо інші, щоб протриматись, виплачувати зарплати та оплачувати квартири співробітникам», – сказав він.

Для стабільної трансляції радіо та інших каналів групи ATR та Lale потрібне стабільне фінансування, яке  пан Іслямов сподівається отримати від європейських донорів та урядів.

«Зараз ми розмовляємо з посольствами щодо надзвичайної підтримки для відновлення мовлення. Поки нас чують, але конкретики ми ще не маємо. Є декілька фондів, куди ми подали заявки на початку року, і зараз очікуємо рішення. Також ми, депутати та громадяни звернулись до литовського сейму і закликали його підтримати телеканал. Щоб ми мали постійну стабільну підтримку і могли продовжувати мовлення. Подібне звернення готуємо і  до уряду Польщі. Це не такі великі гроші для європейської сторони», – зазначив він.

Знайти таке фінансування компанії потрібно до літа, адже інакше не вдасться виплатити борги, і припиниться трансляція дитячого каналу Lale. «По ньому ми маємо закрити борги до літа, а по ATR до кінця року. Це все тягнеться з 2015 року, коли ми мали недофінансування 15 млн», – додав він.

Нагадаємо, кримськотатарська радіостанція «Мейдан» 1 березня 2021 року зупинила мовлення на окупований Крим

Радіо «Мейдан» мовило в Криму з 2005 року на ефірних частотах, але втратило частоти після окупації Криму та змушене було піти з ефіру. Згодом «Мейдан» відновив мовлення в інтернеті. 7 грудня 2017 року Нацрада задовольнила заяву радіо «Мейдан» про видачу ліцензії на супутникове радіомовлення

У лютому 2021 року генеральний директор каналу ATR Ленур Іслямов поскаржився, що медіа знову не може отримати фінансування з держбюджету через «внутрішнє розпорядження Мінреінтеграції». Він заявив, що в бюджеті є гроші, які канал має отримати як прямо підтримку, без участі в конкурсі. У Міністерстві на це відповіли, що фінансування надаватиметься на конкурсній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів. Відомство також звернулося до інших країн по фінансову допомогу для ATR.

 

Ілюстрація: Фейсбук Ленура Іслямова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1422
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду