Нацрада не надала частот на мовлення кримськотатарським телеканалу АТR і радіо «Мейдан»

Нацрада не надала частот на мовлення кримськотатарським телеканалу АТR і радіо «Мейдан»

20 Листопада 2013
5163
20 Листопада 2013
15:51

Нацрада не надала частот на мовлення кримськотатарським телеканалу АТR і радіо «Мейдан»

5163
Нацрада не надала частот на мовлення кримськотатарським телеканалу АТR і радіо «Мейдан»
Нацрада не надала частот на мовлення кримськотатарським телеканалу АТR і радіо «Мейдан»

ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант-СВ» з міста Сімферополя (телеканал ATR  і радіо «Мейдан», АР Крим) не стала переможцем  у конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на телевізійні та радіочастоти. Рішення, яке не надає можливості цій телерадокомпанії отримати частоти для мовлення, регулятор  прийняв на засіданні 20 листопада під час визначення результатів конкурсу.

 

Телекомпанія «Атлант-СВ» претендувала на частоту 27 ТВК у місті Сімферополі (на цій частоті канал мовить наразі),  а також на низку радіочастот, зокрема 100.2 МГц у селищі Кіровському, 105, 4 МГц у селищі міського типу Партеніт, 104, 6 МГц у Петрівцях, 91,3 МГц у Привітному, 107, 2 МГц у Рибачому, 102, 8 МГц у Земляничному (всі - АР Крим).

 

Крім ТОВ «Атлант-СВ» на телевізійну частоту 26 ТВК претендують Державна телерадіокомпанія «Крим» та «Телеорганізація ТВК» (канал ТВК). Під час презентації каналів-претендентів, представник державного мовника наголосив, що він зацікавлений у побудові повноцінного цілодобового мовлення, а телеканал ТВК повідомив, що у разі виграшу частоти, на ній буде мовити інформаційно-культурологічний канал.

 

Генеральний директор телеканалу ATR Ельзара Іслямова наголосила на тому, що канал мовить на частоті 26 ТВК з 2006 року і є єдиним кримськотатарським каналом в Україні. За її словами, за останній рік зросли  рейтинги телекомпанії, вдалось відкрити корпункти у Стамбулі (Туреччина), Києві та Москві (Росія). Незабаром канал планує знімати власні серіали.

 

Однак у результаті рейтингового  голосування членів Нацради  ТОВ «Атлант-СВ» набрав лише чотири голоси, «Крим» - три голоси, і ТВК - один голос. Відповідно переможець на цю частоту не був визначений.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов зазначив, що повторний конкурс на частоту 26 ТВК буде оголошений згодом, а до цього часу дозвіл мовити на цій частоті матиме канал ATR. У коментарі «Детектор медіа» Ельзара Іслямова зазначила, що вважає таке рішення політичним: «У нас були усі правові підстави для того, щоб канал отримав частоту, на яку претендував. Ми - єдиний кримськотатарський канал у нашій країні,він забезпечує інформаційні потреби татар. Наш канал випереджає решту українських мовників за рейтингами GfK, тому, з яких причин нас не визначили переможцями, нам невідомо».

 

Також ТОВ «Атлант-СВ»  не добрало голосів членів Нацради на згадані радіочастоти. За словами пані Іслямової, радіо  «Мейдан»  продовжить розвиватись.

 

Нагадаємо, у квітні Нацрада скасувала попередження, які були винесені «Телевізійна компанія «Атлант-СВ» (телеканал ATR, радіо «Мейдан») на теле- і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду