У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»

У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»

19 Травня 2021
1283

У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»

1283
Зідана Аджикелямова не затримали.
У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»
У Криму силовики приходили до журналіста «Кримської солідарності»

У окупованому Криму працівники російської поліції та ФСБ 19 травня приходили з обшуком до будинку автора програми «Кримське питання», громадянського журналіста «Кримської солідарності» Зідана Аджикелямова та до домівки його батьків. Про це повідомила «Кримська солідарність».

«Процесуальні заходи» проводили на підставі постанови підконтрольного РФ Совєтського районного суду. Силовики о 9:15 залишили будинок журналіста.

Зідана Аджикелямова не затримали, йому також не обмежували свободу пересування.

Як писав ДМ, підконтрольний РФ Нижньогірський районний суд Криму оголосив вирок громадянському журналісту «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдеру Кадирову. Його визнали «винним» у скоєнні злочину, передбаченому статтею 205.6 (неповідомлення про злочин) та оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тисяч гривень).

За словами слідчого ФСБ Валерія Шерстюка, він не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ. 31 серпня 2020 року в окупованому Криму, у смт Нижньогірське, російські окупанти після обшуку затримали кореспондента «Кримської солідарності» та інтернет-газети «Грани.ру» Айдера Кадирова. У ніч на 1 вересня російські окупанти відпустили його під підписку про невиїзд.

Фото: Кримська солідарність

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду