«Радіо Ізюм» звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради

«Радіо Ізюм» звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради

3 Березня 2021
2060

«Радіо Ізюм» звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради

2060
Журналісти радіостанції також розповіли про фізичну агресію, погрози та приниження.
«Радіо Ізюм» звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради
«Радіо Ізюм» звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради

Редакція «Радіо Ізюм» 2 березня звинуватила депутатів Ізюмської міської ради в перешкоджанні їх журналістській діяльності.

На радіостанції розповіли, що під час сесії Ізюмської міської ради депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Денис Штейман перешкоджав, погрожував та ображав директорку «Радіо Ізюм» Ольгу Говтву.

Радіо опублікувала відео, на якому видано, що Штейман взяв мегафон, підійшов до журналістки та почав кричати. Коли Говтва спробувала прибрати гучномовець, депутат вибив у неї з рук телефон. Журналістка сказала Денису Штейману, що він перешкоджає її професійній діяльності та погрожує. Він відкинув ці звинувачення: «Я не перешкоджаю і не погрожую. Тоді звертайтеся до лікарні, якщо я вам погрожую, до лікаря». Депутат також питав Ольгу Говтву про фінансування радіо.

Крім того, на радіостанції розповіли про конфлікт з депутатом від партії «Блок Світличної "Разом"» Юрієм Козловим. За словами редакції, депутат запропонував радіостанції своє інтерв’ю; однак йому відповіли, що «інформація має бути неупередженою та не може бути однобічною». Після цього, Козлов зажадав від радіостанції документи, що стосуються «фінансово-господарської діяльності ЗМІ». Редакція каже, що надіслала йому дві відповіді.

Юрій Козлов, своєю чергою, звинуватив «Радіо Ізюм» у «корупційних схемах», а під час сесії міськради Ізюма – у «незаконному бюджетному фінансуванні».

За інформацією журналістів радіо, депутати тепер ініціюють закриття радіостанції. Сама ж редакція повідомляє, що прямого фінансування та утримання не має, а працює за «укладеними договорами інформаційно-рекламних послуг».

«Журналістам комунального "Радіо Ізюм" перешкоджають у виконанні професійної діяльності. Відбувається фізична агресія, погрози та приниження», – додали в редакції.

Нагадаємо, канал СТБ повідомив, що 22 лютого в Житомирській області голова Вільської ОТГ Петро Білий напав на знімальну групу соціального проєкту «Один за всіх»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2060
Читайте також
18.02.2021 16:40
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 805
12.02.2021 11:41
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
1 585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду