Мінреінтеграції оголосило перший тендер для мовників на територію Криму

Мінреінтеграції оголосило перший тендер для мовників на територію Криму

23 Квітня 2021
2261
23 Квітня 2021
11:18

Мінреінтеграції оголосило перший тендер для мовників на територію Криму

2261
Резніков сказав, що просив Раду збільшити підтримку мовників до 100 мільйонів під час перегляду бюджету на 2021 рік.
Мінреінтеграції оголосило перший тендер для мовників на територію Криму
Мінреінтеграції оголосило перший тендер для мовників на територію Криму

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 22 квітня оголосило перший тендер для українських телерадіомовників на територію тимчасово окупованого Криму. Про це повідомив віцепрем‘єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

«Хочу повідомити важливу новину. Сьогодні ми запустили процедуру по першому, але далеко не останньому тендеру для телерадіокомпаній, які здійснюють мовлення на тимчасово окуповані РФ території України, а саме на територію АР Крим і м. Севастополя», – сказав він під час брифінгу зі ЗМІ у Миколаєві.

Оголошення про початок процедури опубліковано на платформі «Прозоро». Пропозиції на тендер прийматимуть до 8 травня, а тендерний аукціон стартує 11 травня.

«Мета даного тендеру – задоволення культурних, інформаційних потреб населення, що проживає на ТОТ, а також прилеглих до них територіях, поширення в Україні суспільно важливої інформації з питань, що належать до компетенції Мінреінтеграції, – йдеться в повідомленні. – Цільова аудиторія – мешканці тимчасово окупованих територій АР Крим і м. Севастополь та прилеглі регіони. Оголошена вартість – 4 млн грн (ця вартість може бути зменшена в ході торгів)»,

Крім того, Резніков уточнив, що підтримка локальних мовників є «важливим елементом у інформаційній війні з Росією». Він сподіваються, що Верховна Рада підтримає збільшення фінансування телерадіокомпаній, що мовлять на тимчасово окуповані території, при перегляді бюджету.

«Наразі для підтримки мовлення і на Кримський півострів, і на окуповані території Донеччини та Луганщини було передбачено 50 млн грн, які міністерство спрямує на підтримку мовників виключно через процедуру публічних закупівель. Всі розуміють, що цього не достатньо. Тому я вже неоднократно звертався до народних депутатів під час найближчого коригування бюджету на 2021 рік збільшити підтримку мовників на вразливі території до 100 млн грн. Це дозволить не втратити тих, хто вже на межі», – пояснив віцепрем'єр.

Нагадаємо, у лютому 2021 року генеральний директор каналу ATR Ленур Іслямов поскаржився, що медіа знову не може отримати фінансування з держбюджету через «внутрішнє розпорядження Мінреінтеграції». Він заявив, що в бюджеті є гроші, які канал має отримати як прямо підтримку, без участі в конкурсі. У Міністерстві на це відповіли, що фінансування надаватиметься на конкурсній основі для підвищення ефективності та прозорості використання коштів. Відомство також звернулося до інших країн по фінансову допомогу для ATR.

12 березня 2021 року «Детектору медіа» стало відомо, що «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якої входять державні телеканали UATV та «Дом», через незатвердження паспорту бюджетної програми не мали змоги виплачувати зарплати та здійснювати інші платежі.

Генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська підтвердила цю інформацію і зазначила, що ця ситуація пов’язана з переходом «Мультимедійна платформа іномовлення» у підпорядкування від Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 31 березня вона повідомила, що бюджетна програма телеканалів UATV та «Дом» вже затверджена у розмірі 298 млн 400 тис. гривень.

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду