«Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали (ДОПОВНЕНО)

«Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали (ДОПОВНЕНО)

14 Липня 2020
4653
14 Липня 2020
15:54

«Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали (ДОПОВНЕНО)

4653
«1+1 медіа» назвала це маніпуляцією та заявила, що хоче переглянути комерційні умови співпраці з «Ланетом».
«Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали (ДОПОВНЕНО)
«Ланет» звинуватив «1+1 медіа» у вимозі прибрати з пакетів некодовані на супутнику канали (ДОПОВНЕНО)

Провайдер кабельного телебачення та IPTV «Мережа Ланет» отримав від групи «1+1 медіа» повідомлення про дострокове припинення договору щодо ретрансляції каналів групи з 1 серпня. «Ланет» заявив, що група «1+1 медіа» спонукає його вимкнути з пакетів низку телеканалів, які мовлять на супутнику в незакодованому вигляді.

Група «1+1 медіа» підтвердила, що відправила зазначений лист, але його метою, як пояснили в групі, був перегляд комерційних умов співпраці з «Ланетом».

За повідомленням «Ланету», директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення групи «1+1 медіа» Андрій Мальчевський в усній телефонній розмові наполягав на вимкненні з пакетів «Ланету» низки телеканалів, сигнал яких доступний на супутнику в незакодованому вигляді. Серед цих каналів – «Сонце», «Трофей», «Наука», «Фауна», «Терра», XSport, EkoTV, «Малятко», Niki Kids, Niki Junior, EUMusic, 4ever music та інші.

«Андрій Мальчевський також повідомив, що для пришвидшення прийняття рішення на адресу “Мережі Ланет” буде надіслано листа про припинення співпраці», – повідомив «Ланет». «Ланет» отримав такий лист, датований 23 червня.

Група «1+1 медіа» підтвердила, що відправила «Ланету» лист від 23 червня. Але його метою, як пояснила група, був перегляд комерційних умов співпраці. «У нас є виявлені факти, що провайдер не контролює свою абонентську базу, особливо кабельну, і не звітує про всіх своїх активних абонентів», – пояснила «1+1 медіа».

«1+1 медіа» повідомила, що аналогічні листи відправила ще декільком провайдерам, з якими тривають переговори «у конструктивному руслі».

«Ланет» хоче продовжувати ретрансляцію всіх каналів у рамках поточного наповнення пакетів на підставі раніше укладених угод. Компанія каже, що пропонувала «1+1 медіа» відкликати розірвання договору, але керівництво медіагрупи відхилило зверення провайдера. «1+1 медіа» натомість твердить, що керівництво «Ланету» не контактувало офіційно з приводу отриманого листа, а були спроби одного з акціонерів ТОВ «Мережа Ланет» зв’язатися з керівництвом медіагрупи.

«Ланет» вважає, що «1+1 медіа» вдається до неконкурентних методів боротьби та має на меті завдати збитків нішевим телеканалам, позбавивши їх доступу до аудиторії глядачів великих провайдерів («Ланет» декларує, що обслуговує понад 250 тис. абонентів у восьми областях України).

«Ланет» закликав «1+1 медіа» утриматися від тиску на провайдерів і мовників, а колег по ринку, медійну спільноту та глядачів – «приєднатися до засудження таких кроків».

Група «1+1 медіа» відповіла, що виступає за необхідність кодування сигналів усіх розважальних каналів на супутнику, але не може впливати на діяльність провайдерів так, як це описує «Ланет».

За даними «1+1 медіа», з 1 вересня на супутнику кодуються канали групи «Континент ТВ» («Трофей», «Терра», «Наука», «Фауна»), а також уточнюється дата кодування каналів Niki Kids, Niki Junior, EU Music, XSport.

Доповнено: Пізніше «Ланет» повідомив, що в договорі на передачу прав провайдеру є пункт, який дозволяє телеканалу провести аудит і перевірити кількість абонентів. Однак «1+1 медіа», запевняє «Ланет», жодного разу не зверталася щодо проведення такого аудиту і не повідомляла про факти, які могли б підтвердити неконтрольованість абонбази.

На доказ своїх слів про тиск медіагруп на провайдерів «Ланет» навів лист телеканалу «Сонце» до Інтернет-асоціації України, у якому канал нарікає на те, що представники медіагруп примушують операторів і провайдерів виключати з їхніх мереж телеканал «Сонце» під погрозою позбавлення їх прав на контент медіагруп.

Раніше «Ланет» мав конфлікт з телеканалами NewsOne і «Наш» через розірвання з ними угод. 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 лютого 2020 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne у справі проти «Ланету», але з початку 2020 року контракт між каналом і провайдером уже перестав діяти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4653
Читайте також
09.03.2021 15:10
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 980
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 324
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1375 дн. тому
Зараз би музичні канали кодувати на супутнику, смішні. Ніби немає альтернативних з Європи )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду