Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)

Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)

18 Лютого 2020
4793

Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)

4793
Сайт інтернет-видання «Страна.ua» недоступний для користувачів провайдера «Ланет».
Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)
Сайт «Страни.ua» недоступний для користувачів «Ланета» (ДОПОВНЕНО)

Двоє журналістів «Детектора медіа», які мають договір із «Ланетом» у різних районах Києва, перевірили цю інформацію: при заході на сайт видання не виникає жодних повідомлень про помилку чи про блокування – просто біла сторінка браузера і нічого не завантажується.

У колцентрі «Мережі Ланет» провели перевірку та повідомили, що жодного блокування провайдером сайта «Страна.ua» немає. Там припустили, що проблеми можуть бути із самим сайтом, і порадили звернутися до технічної підтримки сайта.

Працівниця онлайн-видання «Страна.ua» Олеся Медведєва на своїй сторінці в Facebook 18 лютого написала, що провайдер «Ланет» блокує доступ до їх сайта, а проблем у самого сайту немає.

ДОПОВНЕНО: Піарниця «Мережі Ланет» Анна Кот повідомила «Детектору медіа», що сайт видання доступний з «Мережі Ланет». «Якщо окремі користувачі відчувають труднощі з доступом, а скоріш за все зі швидкістю роботи певного ресурсу, то, можливо, проблема у завантаженості каналу підключення, який цей ресурс забезпечив для своїх відвідувачів», – пояснила вона.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

4 лютого 2020 року біля будинку співвласника групи компаній «Ромсат» і засновника «Ланет» Віктора Мазура стався вибух, який вибив вікна, а уламки зіпсували стіни фасаду. Бізнесмен каже, що це була бойова граната. Він пов’язує цей вибух із конфліктом із NewsOne.

У інтерв'ю «Детектору медіа», опублікованому 15 лютого, засновник «Ланет» Віктор Мазур сказав, що каналу NewsOne пропонували залишитися в цифровому форматі, прибравши з аналогу.

Директор NewsOne Юрій Будяк заявив, що провайдер не пропонував телеканалу залишитися в його сітці в цифровому форматі. За його словами, у жовтні 2018 року заступник директора «Ланет» Дмитро Гадзенко повідомив про розірвання договору в односторонньому порядку через проросійську позицію телеканалу.

Фото: Страна.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4793
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду