Директор NewsOne звинуватив засновника провайдера «Ланет» у брехні

Директор NewsOne звинуватив засновника провайдера «Ланет» у брехні

17 Лютого 2020
5292
17 Лютого 2020
18:35

Директор NewsOne звинуватив засновника провайдера «Ланет» у брехні

5292
Юрій Будяк заявив, що провайдер не пропонував телеканалу залишитися в його сітці в цифровому форматі.
Директор NewsOne звинуватив засновника провайдера «Ланет» у брехні
Директор NewsOne звинуватив засновника провайдера «Ланет» у брехні

Про це йдеться в заяві директора NewsOne, розповсюдженій пресслужбою телеканалу.

За словами пана Будяка, у жовтні 2018 року заступник директора «Ланет» Дмитро Гадзенко повідомив про розірвання договору в односторонньому порядку через проросійську позицію телеканалу. Як заявили на NewsOne, жодних пропозицій щодо цифрового мовлення не було.

Натомість в інтерв'ю «Детектору медіа» засновник «Ланет»  Віктор Мазур сказав, що каналу пропонували залишитися в цифровому форматі, прибравши з аналогу.

ДМ публікує повний текст заяви Юрія Будяка у відповідь на інформацію, озвучену паном Мазуром в інтерв'ю.

«Прочитав інтерв'ю Віктора Мазура на "Детекторі Медіа" і був здивований такою увагою до нашого телеканалу. Хочу розставити усі крапки над "і" у цьому питанні та припинити спекуляції.

Для початку, зверніть увагу: звичайному власникові провайдера під час інтерв'ю дзвонить керівник телеканалу і вибачається, що не може прислати знімальну групу для запису сюжету про напад на його будинок. У відповідь звичайний власник провайдера відчитує керівника каналу, мовляв, не такої відповіді очікував. Що це таке? Безсовісно використовуючи своє становище, Мазур просто вимагає від медіа висвітлювати цю ситуацію, штучно піариться на події. Напевно, "відмовників" просто викинуть з мережі "Ланет". Це показова історія про те, як Мазур веде свій бізнес.

Тепер по суті:

Перше.

Ситуація з відключенням сигналу NewsOne провайдером "Ланет" вже у минулому. "Ланет" незаконно припинив поширення телеканалу NewsOne у своїй кабельній мережі і це встановлено судом. Також суд зобов'язав "Ланет" відновити трансляцію телеканалу NewsOne. Це означає, що "Ланет", а по суті, сам Віктор Мазур порушив закон, відключивши телеканал NewsOne, і це знову-таки характеризує його підхід до бізнесу.

Так, канал хотів домовитися про трансляцію в мережі провайдера, але, підкреслюю, ХОТІВ, оскільки власник провайдера займається радше не бізнесом, а заграванням з владою, відключає канали за вказівкою зверху. Думаю, що це справді необхідно, коли твоє джерело доходу - це державні закупівлі групи компаній "Ромсат" (яка належить сім'ї Віктора Мазура), а не доходи кабельного оператора "Ланет".

Друге.

NewsOne і його журналісти неодноразово ставали жертвами нападів з боку радикалів. Ми знаємо, як це неправильно, неприємно, і що найважливіше - незаконно. Ми проти будь-якого насильства. Про напад на дім Віктора Мазура я дізнався через декілька днів від журналіста Liga.net, і звинувачення з боку Віктора Мазура - не більше, ніж його брудна політична гра, чергова спроба присмоктатися до нової влади, стати їй потрібним, щоб далі отримувати бюджетні гроші та збагачуватися коштом платників податків.

Третє.

Віктор Мазур говорить, що пропонував залишити NewsOne в цифровому форматі. Це його чергова брехня. У жовтні 2018 року я особисто зустрічався із заступником директора "Ланета" Дмитром Гадзенко, і він сказав, що провайдер вирішив в односторонньому порядку розірвати договір та відключити NewsOne через те, що у нас "проросійська позиція". Йшлося повне припинення співпраці, і жодних пропозицій щодо цифри не звучало. Як і після цього. Цей псевдопатріотизм і пихате моралізаторство не мають нічого спільного з реальністю. Почитайте про державні закупівлі групи компаній "Ромсат". Там ви знайдете мало проукраїнських дій, зате багато корупції. А в ефірі телеканалу NewsOne завжди можна почути різні, часом, протилежні думки українських політиків, експертів. Їх усіх об'єднує плюралізм, толерантність і прагнення до миру в Україні. Розкол суспільства на правильних і неправильних повинен припинитися. Дотримання закону може бути таким мірилом. І якби Мазур дотримувався закону, то NewsOne був би в мережі "Ланет", а сумнівні державні закупівлі групи компаній "Ромсат" навряд чи були б можливі. Але Віктор Мазур все вирішив навпаки: корупції - бути, плюралізму думок – ні.

Четверте.

Якщо ви помітили, то усі провайдери працюють строго за законами бізнесу, і тільки "Ланет" постійно стає фігурантом різних скандалів. Тільки у них проблеми з телеканалами, і не лише з нами: з "Інтером", з "1+1", з телеканалом "НАШ" і т. д. Чому так відбувається? Можливо, це пов'язано з дзвінками з АП, про які в інтерв'ю проговорився сам Віктор Мазур.

Тобто він заявляє про різні надумані причини та навіть плутається в них. А насправді за всім цим ховається співпраця з владою, побудована на доступі до бюджетних коштів. Співпраця, не просто вигідна Віктору Мазуру, а життєво-необхідна.

Саме тому він раптом порушує закон і поводиться як цензор, всередині мережі "Ланет", як Нацрада часів Порошенка. Тобто для Віктора Мазура "Ланет" - це не бізнес. Для нього це політичний важіль для доступу в коридори влади, доступу до надприбутків, які можна отримати, якщо ти береш участь в держзакупівлях і знаєш, що виграєш заздалегідь.

П'яте.

Вікторе Мазуре, пропоную Вам визначитися: Ви політик або бізнесмен? Якщо бізнесмен, то ведіть бізнес чесно і згідно з законом. Тоді, можливо, телеканал NewsOne зможе повернутися в мережу "Ланет". Якщо ж Ви все-таки політик, то Вашим бізнесом, мабуть, будуть вимушені зайнятися правоохоронні органи, оскільки в Україні бізнес має бути окремо від політики, інакше це корупція.»

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

4 лютого 2020 року біля будинку співвласника групи компаній «Ромсат» і засновника «Ланет» Віктора Мазура стався вибух, який вибив вікна, а уламки зіпсували стіни фасаду. Бізнесмен каже, що це була бойова граната. Він пов’язує цей вибух із конфліктом із NewsOne.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5292
Читайте також
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 297
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Den
1501 дн. тому
НьюсВан-идите в жопу пидары ФСБешные
Медведчук, застрель путіна
1501 дн. тому
Канали 112, NewsOne, Zik, НАШ та т.п. повинні бути ліквідовані, засновники, власники та журнашлюхи- посаджені до буцигарні!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду