Найбільший кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media

Найбільший кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media

9 Січня 2024
2279
9 Січня 2024
13:29

Найбільший кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media

2279
Замість ICTV2, Нового каналу, СТБ, М1, М2 провайдер додав канали Viasat, «Enter-фільм», «Мега» і «Дача».
Найбільший кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media
Найбільший кабельний оператор Чернігова припинив трансляцію телеканалів Starlight Media

З початку року найбільший кабельний провайдер Чернігова «Основа» припинив трансляцію каналів медіагрупи  Starlight Media: ICTV, ICTV2, Новий канал, СТБ, М1, М2. Про це повідомляє місцеве видання 0462.ua. Сам провайдер також проінформував про це абонентів на своїй фейсбук-сторінці. Причиною  провайдер вказує  завершення  дії договорів на право ретрансляції. Замість цих каналів у мережі з’явились  фільмові та пізнавальні канали: Viasat Kino Megahit, Viasat Action, «Enter-фільм», «Мега» і «Дача».

У коментарі виданню 0462.ua комерційна директорка компанії «Основа» Наталія Красуля розказала, що  договір з медіагрупою не вдалось продовжити через інфляцію: «Станом на сьогодні нам озвучені неприйнятні умови: збільшення оплати для медіагрупи Starlight Media на 2024 рік становить 50%, з обов’язковим додаванням телеканалу “Твій серіал”. Існує правило, що провайдери мають купувати або всі канали групи, або жодного. Ми всіляко намагалися донести до другої сторони, що більшість наших абонентів — це літні люди, які обмежені фінансово і не готові до підвищення абонентної плати за телебачення під час війни».

За її словами, Starlight Media не погодилася зменшити ціну, тому провайдер мав обирати: або  підвищити  абонплату користувачам або «не продовжувати дію договору на невигідних умовах та вилучити 7 телеканалів з мережі». «Ми обрали другий варіант. Основні телеканали, по яких ми отримуємо запит на повернення, це СТБ, Новий канал і ICTV2 . На решту каналів звернення від абонентів про бажання повернути їх в на екрани наразі відсутні. Телеканал “Оце” переважно транслює контент СТБ у повторі, телеканали M1, M2 — музичні, а ICTV наразі транслює спільний телемарафон “Єдині новини”, який є доступним і на інших каналах», — каже Наталія Красуля.

Представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення по Чернігівській області Ірина Сенченко сказала, що отримала листи від провайдерів і це питання «буде розглянуто регулятором в межах повноважень». Також вона звернула увагу, що Нацрада «не може втручатися у господарську діяльність суб'єктів у сфері медіа».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до медіагрупи Starlight Media і чекає на відповідь.

Нагадаємо, наприкінці року телеканали та провайдери укладають нові угоди щодо ретрансляції на наступний рік. За інформацією учасників ринку, медіагрупи пропонували інфляцію на 2024 рік від 20% до 60%.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2279
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду