Користувачі «Ланета» повідомляють про проблеми з доступом до сайтів Zik та NewsOne

Користувачі «Ланета» повідомляють про проблеми з доступом до сайтів Zik та NewsOne

21 Лютого 2020
3510

Користувачі «Ланета» повідомляють про проблеми з доступом до сайтів Zik та NewsOne

3510
«Мережа Ланет» не блокує доступ до сайтів телеканалів Zik та NewsOne. Про це «Детектору медіа» повідомила піарниця «Мережі Ланет» Анна Кот.
Користувачі «Ланета» повідомляють про проблеми з доступом до сайтів Zik та NewsOne
Користувачі «Ланета» повідомляють про проблеми з доступом до сайтів Zik та NewsOne

Двоє журналістів «Детектора медіа», які мають договір із «Ланетом» у різних районах Києва, повідомили, що сайти каналів недоступні вже декілька днів: при заході на сайт видання не виникає жодних повідомлень про помилку чи про блокування – просто біла/сіра сторінка браузера і нічого не завантажується.

Раніше така проблема виникла із доступом до сайта інтернет-видання «Страна.ua», станом на зараз сайт досі не вантажиться.

«Ми не блокуємо вказані сайти, тож про причини, чому вони не вантажаться, достеменно сказати не можемо. Зі свого боку ми можемо провести діагностику за запитом абонента, як це було у випадку зі "Страною". Оскільки тоді проблема була не на нашій стороні, то і вирішити її ми не могли – наші фахівці перевірили і запевнили, що ресурс був доступний», – сказали в пресслужбі.

Анна Кот також додала, що сайти Zik та NewsOne працюють.

«Будь-який користувач мережі може перевірити доступність ресурсу за допомогою усім відомої команди Ping. Як Ви можете бачити на скріншоті, ресурс відповідає на всі запити і є технічно доступним. Чому візуальні складові сайта важко завантажуються ми не можемо сказати. Для прикладу додаємо ту саму команду Ping на ІР адресу заблокованого ресурсу Mail.ru», – повідомила вона.

Zik та NewsOne

Mail.ru

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

4 лютого 2020 року біля будинку співвласника групи компаній «Ромсат» і засновника «Ланет» Віктора Мазура стався вибух, який вибив вікна, а уламки зіпсували стіни фасаду. Бізнесмен каже, що це була бойова граната. Він пов’язує цей вибух із конфліктом із NewsOne.

У інтерв'ю «Детектору медіа», опублікованому 15 лютого, засновник «Ланет» Віктор Мазур сказав, що провайдер припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne і Zik. За його словами, каналу NewsOne пропонували залишитися в цифровому форматі, прибравши з аналогу. Директор NewsOne Юрій Будяк, своєю чергою, заявив, що провайдер не пропонував телеканалу залишитися в його сітці в цифровому форматі. За його словами, у жовтні 2018 року заступник директора «Ланет» Дмитро Гадзенко повідомив про розірвання договору в односторонньому порядку через проросійську позицію телеканалу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3510
Читайте також
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду