«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»

«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»

2 Липня 2020
3691
2 Липня 2020
09:37

«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»

3691
Нова дата переформатування поки що не повідомляється.
«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»
«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»

«Радіо НВ» перенесло перезапуск. Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор радіостанції Олексій Тарасов.

За його словами, причиною стало «непорозуміння з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення». Нагадаємо, регулятор переоформив ліцензії «Радіо НВ» та дозволив радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний. Однак за це суттєве переформатування та зміну програмної концепції визначив ліцензійний збір у розмірі майже 5 млн грн. Керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич назвав цю суму дуже великою.

«Наші юристи некоректно відобразили в заявці формат контенту "Радіо НВ" після переформатування (ідеологічно він залишається рівно таким же, тільки програми стають набагато більш динамічними і user-friendly). Нацрада виставила нам рахунок в 5 мільйонів. Зараз ми подаємо заявку у виправленому вигляді», - сказав пан Тарасов.

Нова дата переформатування поки що не повідомляється.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3691
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вадим
1386 дн. тому
А те що за конкурсними умовами ліцензія ТзОВ ТРК "Радіо-Ера" видавалася під інформаційне мовлення, нічого? Дуже цікаво чим керується нацрада коли переоформлює мовникам ліцензії?
валентин
1387 дн. тому
З задоволенням слухаємо НВ. Але перестаньте вихваляння вже рік, "що це тілки початок". А коли продовження. Фраза незмінна і кожної години звучить. НАДОЇЛА.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду