Валерій Калниш залишає «Радіо НВ», радіостанція змінює формат

Валерій Калниш залишає «Радіо НВ», радіостанція змінює формат

26 Березня 2020
12518
26 Березня 2020
14:13

Валерій Калниш залишає «Радіо НВ», радіостанція змінює формат

12518
У новому форматі радіостанція планує вийти в ефір 1 липня.
Валерій Калниш залишає «Радіо НВ», радіостанція змінює формат
Валерій Калниш залишає «Радіо НВ», радіостанція змінює формат

«Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. Радіостанцію залишить головний редактор Валерій Калниш. Цю інформацію «Детектор медіа» отримав із чотирьох власних джерел.

За даними двох джерел, Валерій Калниш планує залишити компанію 15 квітня. Його на цій посаді змінить Олексій Тарасов, який у минулому був головним редактором української версії Esquire, сайту Buro 24/7, вів авторські програми на радіостанціях, у тому числі на «Радіо НВ». Валерій Калниш та Олексій Тарасов поки що цю інформацію не коментують.

Головний редактор журналу НВ і керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич підтвердив «Детектору медіа» інформацію про переформатування та зміну керівника радіостанції.

«Я вважаю, що хлопці зробили круте радіо, через яке за два роки в якості гостей пройшли всі великі українські політики і знакові люди з інших сфер. Я знаю багатьох людей, хто слухає "Радіо НВ" із задоволенням, - сказав пан Сич. - На жаль, попит на суто розмовне радіо в Україні в такому вигляді виявився не такий великий, як ми хотіли б. До того ж, це витратний формат».

Саме тому, за його словами, з 1 липня радіостанція має вийти «з новим, більш сучасним і більш динамічним форматом». «У нас уже є багато ідей, як це зробити», - зауважив він.

Віталій Сич підтвердив інформацію про призначення новим головним редактором «Радіо НВ» Олексія Тарасова. «Зараз у нас іде пошук деталей нового формату, і ми повернемося до вас із більш детальною інформацією, коли будемо знати більше», - додав він.

За інформацією джерел «Детектора медіа», в ефірі «Радіо НВ» з’явиться музика.

Пізніше Валерій Калниш у Facebook підтвердив своє звільнення та переформатування радіостанції:

Нагадаємо, «Радіо НВ» - розмовна радіостанція інформаційно-просвітницького формату. Вона транслює новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочала мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12518
Читайте також
27.05.2020 19:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 591
27.04.2020 12:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
4 602
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
1433 дн. тому
В країні так не вистачає якісного новостного продукту, чимось схожого на BBC, в той же час набридли нескінчені музичні "бум -ца- ца" та "гоп-ца-ца", а також мовні передачі де ніхто не піклується про якісну дикцію та стильну українську мову.
Невідомий
1462 дн. тому
Перець, нехай цим (просвітництвом) займається НСТУ. У них для цього є цілих 3 радіостанції і доступ до бюджетних коштів.
Перець
1463 дн. тому
Шкода. Формат вдалий і потрібний. Що з того, що затратний? Так, просвітництво - затратна штука, але без цього ніяк. Уже виросло два покоління невігласів. Треба виправляти ситуацію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду