Іван Яковина пішов з 24 каналу

Іван Яковина пішов з 24 каналу

3 Серпня 2020
16538

Іван Яковина пішов з 24 каналу

16538
Журналіст також готує новий проєкт на «Радіо НВ».
Іван Яковина пішов з 24 каналу
Іван Яковина пішов з 24 каналу

Журналіст НВ та ведучий Іван Яковина пішов з 24 каналу, на якому виходив його авторський проєкт «Безумный мир». Про це він повідомив 2 серпня 2020 року у відеоблозі на своєму ютуб-каналі.

«Я завершив працювати на телеканалі "24", де в мене виходила програма "Безумный мир". Ми добре розійшлися. У цій програмі я працював, здається, три роки. Зробив 450 програм – деякі з них були супер популярні, деякі навіть отримали по п’ять мільйонів переглядів», – розповів журналіст.

Пан Яковина перейшов працювати на канал «Україна 24». 2 серпня відбулася прем’єра його 30-хвилинної програми «Світогляд сьогодні», яка виходить у прямому ефірі. Водночас він розповів про плани запустити ще одну програму, співведучим якої може стати Євген Кисельов, який уже має свій проєкт на цьому каналі – «Реальна політика з Євгеном Кисельовим». 

«Розглядається можливість, що на "Україні 24" виходитиме програма теж про Америку, вибори в США. І вести її буду, можливо, з Євгенієм Кисельовим. Це далекі можливості, нереалізовані – задумувалися про це, але ще не придумали», – уточнив він.

Крім того, Іван Яковина залишається ведучим програми «Світогляд» на «Радіо НВ», а після переформатування радіо він разом із журналісткою (ім’я він не назвав) також запустить проєкт про США.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2017 року на 24 каналі стартувала промокампанія з новим слоганом: «Змінюємо країну на краще». Протягом весни-літа 2017 року телеканал запустив лінійку «відеоблогів» – авторських програм, у яких ведучі – відомі медійні персони – розмірковують на тему, на якій знаються, дають оцінку подіям. Розповідь «балакучих голів» ілюструється відеоматеріалами, графікою тощо. Серед них старутвала програма Івана Яковини – «Безумный мир». 31 липня телеканал «Україна 24» повідомив, що 1 та 2 серпня відбудуться прем’єри програм «Споживач має право» з Максимом Несміяновим та «Світогляд сьогодні» з Іваном Яковиною. 

Як писав ДМ, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов – він і займається переформатуванням радіостанції.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Через «непорозуміння із Нацрадою» переформатування перенесли на невизначений термін.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Фото: стоп-кадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16538
Читайте також
27.05.2020 19:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 625
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гаррі
1214 дн. тому
Продажная шкура!
Микитович
1354 дн. тому
Шось мене не дивує перехід Яковини на канал Ахмєтова. Знайшов таки хлопчина місце де глибче, та тихіше. А я б добавив, що щн й темніше! Не зважаючи на те, шо буде працювати в парі з Кісельовим.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду