«Радіо НВ» має заплатити майже 5 млн грн ліцензійного збору за переформатування

«Радіо НВ» має заплатити майже 5 млн грн ліцензійного збору за переформатування

18 Червня 2020
3409
18 Червня 2020
13:36

«Радіо НВ» має заплатити майже 5 млн грн ліцензійного збору за переформатування

3409
Нацрада дозволила «Радіо НВ» переформатуватися на інформаційно-музичну радіостанцію.
«Радіо НВ» має заплатити майже 5 млн грн ліцензійного збору за переформатування
«Радіо НВ» має заплатити майже 5 млн грн ліцензійного збору за переформатування

18 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила обидві ліцензії загальнонаціональної мережі «Радіо НВ» та дозволила радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний.

У програмній концепції радіостанції зменшився обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм до 8,5 годин на добу, натомість з’явилася 1 година розважально-музичних програм і 6 годин підбірки музичних творів. Про це повідомив член Нацради Олександр Ільяшенко.

Голова Нацради Ольга Герасим’юк процитувала лист «Радіо НВ» з поясненнями змін. За даними радіостанції, попит на обраний раніше формат виявився нижчим за очікуваний; не вдалося залучити додаткову аудиторію; контент в ефірі був цікавим і важливим, але складним для сприйняття. «Радіо НВ» провело дослідження аудиторії, яке показало, що радіостанції бракує «людяності, емоцій та гумору, релаксу та контрасту». Тому контент вирішили розбавити музикою.

За суттєве переформатування та зміну програмної концепції «Радіо НВ» заплатить суттєвий ліцензійний збір, повідомила пані Герасим’юк: 4 млн 787 тис. грн за однією ліцензією (38 частот у Києві, обласних центрах і кількох інших містах) та 88 тис. грн за другою ліцензією. (7 частот у невеликих містах).

Члени Нацради одноголосно підтримали переоформлення ліцензій «Радіо НВ».

«Радіо НВ» з 1 липня працюватиме у форматі talk & music: розмовна частина займатиме 53% ефіру, музична – 47%. Детально про нову сітку мовлення радіостанції, програми, які залишаться в ефірі, та ідеї для нових проектів – читайте в інтерв’ю Олексія Тарасова, головреда радіостанції.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3409
Читайте також
18.06.2020 18:10
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 914
27.05.2020 19:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 625
27.04.2020 12:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
4 626
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вадим
1400 дн. тому
А те що згідно з конкурсними умовами ліцензія ТзОВ ТРК "Радіо-Ера" видавалася виключно під інформаційне мовлення, нічого? Чи за гроші можна вже переофромлювати все?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду