detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
02.07.2020 09:37
«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»
«Радіо НВ» перенесло перезапуск «через непорозуміння з Нацрадою»
Нова дата переформатування поки що не повідомляється.

«Радіо НВ» перенесло перезапуск. Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор радіостанції Олексій Тарасов.

За його словами, причиною стало «непорозуміння з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення». Нагадаємо, регулятор переоформив ліцензії «Радіо НВ» та дозволив радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний. Однак за це суттєве переформатування та зміну програмної концепції визначив ліцензійний збір у розмірі майже 5 млн грн. Керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич назвав цю суму дуже великою.

«Наші юристи некоректно відобразили в заявці формат контенту "Радіо НВ" після переформатування (ідеологічно він залишається рівно таким же, тільки програми стають набагато більш динамічними і user-friendly). Нацрада виставила нам рахунок в 5 мільйонів. Зараз ми подаємо заявку у виправленому вигляді», - сказав пан Тарасов.

Нова дата переформатування поки що не повідомляється.

Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором «Радіо НВ» замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов.

Через карантин «Радіо НВ» призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький.

«Радіо НВ» було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого «Радіо Ера». Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт «Новое время», завершила угоду з придбання ТРК «Радіо Ера».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY