Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики

Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики

3 Серпня 2020
18549

Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики

18549
Авторська програма, вважає ведучий, відповідала новому формату радіо, до того ж була рейтинговою, а про звільнення його заздалегідь не попередили.
Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики
Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики

Колишній лідер українського гурту «Тартак», радіоведучий Олександр Положинський вважає, що його могли звільнити з «Радіо НВ» через принциповість щодо української музики. Про це він розповів в інтерв’ю Тетяні Даниленко.

«Можливо, моя позиція, що в моїй програмі має бути лише україномовна музика, можливо, ця принциповість стала причиною того, що мою програму закрили, а мене звільнили», - сказав пан Положинський.

На «Радіо НВ» він був ведучим авторської музичної програми «Звуки Про».

«Я не йшов з "Радіо НВ", я кайфував від роботи, мені дуже подобалось ставлення до мене як до автора програми. Я робив таку програму, яку я хотів робити. Мені давали можливість її робити з тими людьми, з якими я хотів робити. І в мене були дуже далекоглядні плани на цю програму. У мене був великий список артистів, яких я хотів запросити, з якими я вів перемовини на майбутнє, з якими у мене є попередні домовленості. Більше того, у мене були заплановані повторні візити багатьох артистів, які вже приходили до мене в програму», - додав пан Положинський.

За його словами, програма була рейтингова та відповідала новому формату «Радіо НВ» після переформатування у 2020 році, тому її закриття було неочікуваним.

«Наскільки я знаю, програма була доволі рейтингова. І коли наш шеф-редактор Валерій Калниш сказав, що радіостанція міняє свій формат, що це буде формат "розмови і музика", то це власне той формат, який я започаткував своєю програмою на цьому радіо. І я був впевнений, що, оскільки моя програма рейтингова, цікава, перспективна і вписується в новий формат радіостанції, що вона триватиме далі. Пішла інформація, що всіх, кого будуть звільняти, про це попередять. Мене не попередили. І в якійсь момент просто прийшов вже підписаний договір про те, що наша угода розривається», - розповів ведучий.

Олександр Положинський зазначив, що, незважаючи на раптове звільнення, «юристи і бухгалтери опікуються тим, щоб правильно все оформити», тому він «пішов з моральними втратами, але без втрат фізичних».

Головний редактор радіостанції Олексій Тарасов у коментарі «Детектору медіа» пояснив, що програму Олександра Положинського «Звуки Про» закрили через низькі рейтинги. Також він повідомив, що української музики після переформатування радіостанції стане більше: «Три з п'яти пісень, які звучатимуть упродовж години, будуть українськими».

Нагадаємо, що авторська програма Олександра Положинського з'явилась в ефірі «Радіо НВ» у 2018 році.

У березні 2020 року з'явилась інформація, що «Радіо НВ» переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо.

У травні 2020-го тало відомо, що з радіостанції звільнили третину співробіників, у тому числі пана Положинського.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18549
Читайте також
27.05.2020 19:27
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
7 625
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Перець
1354 дн. тому
Безперецний плюс програми Положинського в тому, що стало зрозумілим - наскілки різні люди займаються музикою в Україні. Хтось із них - цікаві особистості, а хтось не може і двох слів зв'язати в серйозній розмові, демонструючи інтелект дегенерата.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду