НВ запровадило платний доступ до частини контенту на сайті

НВ запровадило платний доступ до частини контенту на сайті

25 Лютого 2020
3827
25 Лютого 2020
13:58

НВ запровадило платний доступ до частини контенту на сайті

3827
25 лютого о 13:00 видання NV.ua запровадило платний доступ до частини свого контенту на сайті (так званий paywall). Про це повідомив головний редактор видання Віталій Сич.
НВ запровадило платний доступ до частини контенту на сайті
НВ запровадило платний доступ до частини контенту на сайті

За словами головреда, більшість матеріалів сайту залишаться відкритими до прочитання. Платними стануть усі матеріали друкованого журналу НВ та деякі матеріали сайту. У платних матеріалах будуть відкритими перші абзаци тексту.

Перший пробний місяць передплати коштує 1 грн. Потім ціна місячної передплати зросте до «ціни чашки лате», зазначив пан Сич. На сайті НВ вказано, що передплата коштуватиме 49 грн на місяць і 469 грн на рік.

«Ми гарантуємо, що на НВ ви не побачите просування інтересів політиків, бізнесменів і партій. Ви також не побачите прихованої комерційної реклами, яку називають джин сою. Більш того, для передплатників ми відключимо майже всю рекламу», – запевнив пан Сич.

Віталій Сич закликав колег з інших українських медіа приєднатися до запровадження платного доступу до контенту, який давно працює в США, у всіх країнах Західної та Центральної Європи.

«Медіа, навіть великі західні, не можуть конкурувати за рекламу із 40 тис. інженерів Google і Facebook у Каліфорнії. Через 5 років американські інтернет-гіганти відкусять ще більший шматок рекламного ринку і для журналістів не залишиться майже нічого. При цьому витрати медіа на просування в пошуку та соцмережах зростатимуть. Якщо до того часу медіа в Україні не отримуватимуть бодай частину своїх доходів напряму від передплатників, їм доведеться зовсім тяжко. Або їм знадобиться спонсор, найчастіше з політичними амбіціями», – пояснив головред НВ.

Нагадаємо, серед українських медіа платний доступ до частини свого контенту практикують англомовне видання Kyiv Post і видання Mind. Liga.net планує запровадити передплату за контент на сайті – це може статися наприкінці 2020-го чи у 2021 році. «Економічна правда» теж не виключає запровадження платного доступу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3827
Читайте також
22.10.2020 12:07
Наталія Данькова
2 193
02.07.2020 13:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 735
07.07.2015 14:30
Галина Петренко
3 268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду