На «Громадському» призупинили випуск програми «ШобШо?»

На «Громадському» призупинили випуск програми «ШобШо?»

31 Грудня 2019
2777
31 Грудня 2019
11:38

На «Громадському» призупинили випуск програми «ШобШо?»

2777
На «Громадському телебаченні» призупинили випуск соціально-політичного гумористичного шоу про проблеми суспільства «ШобШо?». Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна.
На «Громадському» призупинили випуск програми «ШобШо?»
На «Громадському» призупинили випуск програми «ШобШо?»

За її словами, оскільки програма не мала окремого фінансування, протягом року для проєкту намагалися знайти спонсорів, однак на кінець року його так і не знайшли.

«Ми запросили Світланку (Махнічеву) та Валєру (Федченка) до нас як раз рік тому – вони працювали як самодостатня команда в Миколаєві, потім в Одесі. Ми теж бачили це як проєкт двох блогерів – так і спланували "ШобШо". Якогось окремого цільового фінансування у нас не було, вони просто стали частиною команди, яка працювала трохи на іншу аудиторію, ніж та, що дивиться "хард ньюз"», – розповіла Ангеліна Карякіна.

З часом до програми доєдналися двоє сценаристів, один з них також займався соцмережами проєкту. 

«Увесь рік ми подавали "Шоб Шо" на різні проєкти фінансування, брали участь у конкурсах, шукали спонсорів та партнерів. Утім на кінець року так їх і не знайшли. З січня ми не маємо коштів на проєкт, тому призупиняємо його. Тим часом ми вивели "Шоб Шо" на платформу Patreon для краудфандингу серед фанів. Цей акаунт ми передали команді. Ми все ще не покидаємо надію, що фінансування на проєкт знайдемо, або виграє одна з наших заявок. Щойно це станеться, ми повернемося до нього. Світланка і Валєра – абсолютно наші за духом і цінностями люди, нам би дуже хотілося працювати разом. Рішення призупинити проєкт було дуже болісним», – додала пані Карякіна.

Припинення випуску проєкту 30 грудня підтвердила авторка проєкту Світлана Махнічева. «У цю передноворічну днину вже всі напевно в курсі, що програма "ШобШо?" припиняє своє існування на "Громадському". Дуже сумно, що так трапилось, "Громадське" поділилось з нами безцінним досвідом, ми відзняли там перший свій сюжет мільйонник, а головне, за чим буду більш за все сумувать - це колектив, всі прекрасні без вийнятку», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, 16 листопада 2018 року о 21:45 в ефірі «Громадського телебачення» відбулася прем’єра нового гумористичного проекту «ШобШо?». 

Наприкінці листопада 2019 року співзасновниця та тоді ще голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що «Громадське» планує призупинити супутникове мовлення, проте це рішення ще не затверджено та не відображено в бюджеті на наступний рік. За словами пані Наталі, донори «Громадського» більш схильні фінансувати проєктні витрати, аніж медійні платформи. Вона уточнила, що через припинення виходу на супутнику в «Громадському» відбудуться кадрові зміни, проте про масові скорочення не йдеться.

Крім того, «Громадське» протягом року збиратиме на розвиток медіа 3 млн 600 тис. на платформі «Спільнокошт».

Фото: Громадське

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2777
Читайте також
07.02.2020 18:00
Юлія Банкова
для «Детектора медіа»
4 476
31.12.2019 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 626
28.12.2019 10:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 009
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду