Ще одна компанія відмовилася від реклами на каналі Zik

Ще одна компанія відмовилася від реклами на каналі Zik

27 Листопада 2019
3177
27 Листопада 2019
14:53

Ще одна компанія відмовилася від реклами на каналі Zik

3177
Група компаній «Молочний альянс», після звинувачень у підтримці російської агресії, з 22 листопада відмовилася від розміщення реклами на телеканалі Zik.
Ще одна компанія відмовилася від реклами на каналі Zik
Ще одна компанія відмовилася від реклами на каналі Zik

Про це 26 листопада повідомляється на сайті компанії.

«ГК "Молочний альянс" з 22 листопада виключила канал Zik зі спліту в рекламних кампаніях брендів портфелю, і, наразі цей канал не буде входити до канального спліту при розміщенні рекламних кампаній брендів групи компаній в майбутньому», – йдеться в повідомленні.

У компанії повідомили, що останнім часом в інтернеті та в низці груп у соціальних мережах почала активно розповсюджуватися інформація щодо брендів «Яготинське» та «Пирятин», їх звинувачують у спонсоруванні російської агресії: «Автори звинувачень акцентують увагу споживачів на тому, що, розміщуючи рекламу на телеканалі Zik виробники, таким чином, підтримують російську агресію».

У ГК «Молочний альянс» пояснили, що укладали договір на розміщення реклами на початку 2019 року, коли канал належав іншим власникам і «на каналі працювала команда незалежних журналістів, яка боролась проти російської пропаганди».

Нагадаємо, 26 листопада стало відомо, що компанія Jacobs Douwe Egberts Україна вирішила відмовитися від співпраці з телеканалом Zik. У компанії уточнили, що з каналами «112 Україна» і NewsOne вона також не співпрацює і не планує.

Три інформаційні телеканали – NewsOne«112 Україна» і ZIK – належать Тарасу Козаку і входять до медіахолдингу «Новини», який очолює телепродюсер Олексій Семенов. Він скуповував ці канали поступово, з жовтня 2018-го по червень 2019 року. Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів.

17 жовтня Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Фото: milkalliance.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3177
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду