ZIK проведе «Марафон миру», присвячений зустрічі «Нормандської четвірки»

ZIK проведе «Марафон миру», присвячений зустрічі «Нормандської четвірки»

8 Грудня 2019
1816
8 Грудня 2019
17:00

ZIK проведе «Марафон миру», присвячений зустрічі «Нормандської четвірки»

1816
9 грудня у Парижі для переговорів щодо війни на Донбасі зустрінуться керівники чотирьох держав: Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін та Ангела Меркель.
ZIK проведе «Марафон миру», присвячений зустрічі «Нормандської четвірки»
ZIK проведе «Марафон миру», присвячений зустрічі «Нормандської четвірки»

На ZIKу заявляють, що будуть цього дня «єдиним телеканалом, який буде не тільки в Парижі, але й на Донбасі», передає пресслужба.

Кореспондент Андрій Лащ та «легендерна», як зазначили на каналі, Надія Савченко працюватимуть у виїзній студії на сході України. Зазначається, що в студії будуть присутні українці з обох боків лінії розмежування.

«Понад п'ять років вони чекали, щоб прийти один до одного і разом дізнатися про мир. Чекали один одного, щоб почати все спочатку», - вважають на каналі.

У виїзній студії в Парижі працюватимуть журналісти Надія Сасс та Катерина Барчик.

Спеціальним гостем телемарафону стане колишній політв'язень Микола Карпюк. Він, як анонсують, коментуватиме рішення з Парижу та події на сході України.

Нагадаємо, раніше компанія Jacobs Douwe Egberts Україна вирішила відмовитися від співпраці з телеканалом Zik. У компанії уточнили, що з каналами «112 Україна» і NewsOne вона також не співпрацює і не планує. Аналогічне рішення через звинувачення у підтримці російської агресії прийняла група компаній «Молочний альянс».

Три інформаційні телеканали – NewsOne«112 Україна» і ZIK – належать Тарасу Козаку і входять до медіахолдингу «Новини», який очолює телепродюсер Олексій Семенов. Він скуповував ці канали поступово, з жовтня 2018-го по червень 2019 року. Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа – За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука. Президент Володимир Зеленський заявляв, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів.

17 жовтня Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1816
Читайте також
09.12.2019 17:05
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду