Cуд заборонив акцію журналістів під «Межигір’ям»

4 Червня 2011
11112

Cуд заборонив акцію журналістів під «Межигір’ям»

11112
Cуд заборонив акцію журналістів під «Межигір’ям»

Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента в «Межигір’ї», таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького,  повідомляє «Українська правда»

 

«Суд постановляє – позов задовольнити і обмежити право на проведення мирних зібрань біля в'їзду до президентської резиденції», –  виголосила своє рішення головуюча на процесі суддя Ганна Панова.

 

Своє рішення суддя аргументувала тим, що при подачі заявки «було порушено принцип завчасного сповіщення». Крім того, за її словами, «суд бере до уваги гарантоване людині право на відпочинок». «Існує реальна небезпека порушення громадського порядку», – сказала Панова.

 

Пізніше в інтерв’ю журналістам голова сільради Нових Петрівців Родіон Старенький сказав, що підтримує рішення судді. «Це не зовсім підходяще місце для проведення акції. Це приватний сектор, а люди їдуть на роботу», – зазначив Старенький.

 

В Адміністрації президента закликали поважати це рішення суду. «Суд - це незалежна гілка влади і судові рішення належить виконувати», - заявила прес-секретар президента України Дарка Чепак агентству  «Інтерфакс-Україна» 4 червня.

 

Вона також повідомила про те, що президент України перебуває в Кримуіи планує повернутися в Київ у понеділок 6 червня.

 

Як відомо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я». 

 

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. Сьогодні, 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11112
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
4712 дн. тому
Травят полонием только злобные фсб-москали, я в курсе. А вы просто ищете повод, чтобы не приглашать в гости человека, знаючи его гражданскую позицию по отношению к вашей загнивающей электронной агитпроп-листовочке. И почему, скажите, Янык должен напускать к себе полную хату троллей типа Наема или Бороды, поносящих его самыми последними словами? Вопрос риторический. Прохладного нецэрэушного вам лета, панове телекорытчики! И Вам, Светлана, персонально, - всего хорошего! Вы там, ИМХО, какой-никакой светлый луч в тёмном царстве тенденциозности, необъективности и надругательства по отношению ко всевозможным истинно журналистским стандартам на верхнем этаже здания по адресу: бульвар Шевченко, 34-б. Был бы олигархом - поствил бы вас главредом ТК. Ну всё, чмоки ; )
Svitlana
4712 дн. тому
І ви хочете пити чай з "предвзятым, ангажированным, продажным, наглым, бессовестным, однобоким и назойливым интернет-изданием в истории человечества!"? Нащо це вам треба? А може вас в ТК отруять за такі слова? :)
Алегарф
4712 дн. тому
"Телекритика" - самое предвзятое, ангажированное, продажное, наглое, бессовестное, однобокое и назойливое интернет-издание в истории человечества! "Телекритика", пригласи меня к себе на чай. Я люблю зелёный с мёдом. Когда приехать? )
defiant
4713 дн. тому
Впечатление от решения суда двоякое. С одной стороны протестовать против стоит. С другой - это делает "СЦ". Контора значительно маргинальней, чем все януковичи вместе взятые.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду