Голова Нових Петрівців пропонує змістити акцію «Стоп цензурі!» щодо «Межигір’я» у центр села

4 Червня 2011
10583

Голова Нових Петрівців пропонує змістити акцію «Стоп цензурі!» щодо «Межигір’я» у центр села

10583
Після акції Родіон Старенький пропонує піти ще далі, у село на екскурсію
Голова Нових Петрівців пропонує змістити акцію «Стоп цензурі!» щодо «Межигір’я» у центр села
Сільський голова Нових Петрівців Київської області Родіон Старенький запросив організаторів акції руху «Стоп цензурі» під Межигір’ям провести цю акцію на площі у центрі села, повідомляє УНІАН.
 
«Я як сільський голова повинен забезпечувати громадський порядок на території свого села. І після цього звернення, яке прийшло до сільської ради вчора, я прийняв рішення в інтересах громади Нових Петрівців і звернувся до суду з клопотанням заборонити проводити цю акцію», - сказав селищний голова. За його словами, оскільки цей захід заплановано провести на одній із вулиць села, зранку, коли місцеві жителі будуть їхати на роботу, акція перешкоджатиме його односельчанам.
 
«Я вам скажу: для цього існують майдани, площі, але не проїжджі частини. Можна було б і в центрі села провести таку акцію, і поблизу музею», - рекомендує Родіон Старенький.
 
Також, оскільки акція запланована на День журналіста, голова Нових Петрівців пропонує журналістам екскурсію. «Ми би могли показати визначні місця села. У нас є національний музей "Битва за Київ", етнографічний музей. Можемо провести для журналістів екскурсію по селу. Якщо б журналісти захотіли провести цю акцію у рамках суботника, ми могли б теж запропонувати їм місця – провести благоустрій сапкою, з косою, з лопатою», - розповів він.
 
Нагадаємо, 6 червня (понеділок) у День свого професійного свята українські журналісти вимагатимуть виконання обіцянки Президента України Віктора Януковича продемонструвати свою резиденцію «Межигір'я». Для цього вони планують провести мирну акцію в селі Нові Петрівці біля в'їзду до президентської резиденції «Межигір'я». 
  
Сьогодні, 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції. Судове засідання відбудеться цього ж дня о 15 годині в Київському окружному адміністративному суді на бульварі Лесі Українки, 26. Головуючий суддя – Ганна Панова.
 
У суботу вранці голова департаменту центру громадських зв'язків МВС Володимир Поліщук о 8:52 дзвонив до журналістки телеканалу СТБ Наталі Соколенко з проханням розказати про деталі акції, кількість людей, які будуть брати в ній участь, і час, протягом якого буде відбуватися акція. 
 
Рік тому, 4 червня 2010 року під час прес-конференції Віктор Янукович запросив журналістів до своєї резиденції. Однак ця поїздка так і не відбулася протягом року - начебто через відсутність автобусів. В зв’язку з цим журналісти руху «Стоп цензурі!» анонсували акцію під Межигір’ям на 6 червня 2011 року. «Мета – домогтися прозорості щодо проживання президента в резиденції «Межигір’я», з приводу якої було зроблено низку журналістських розслідувань», - йшлося в анонсі акції.
 
«Виконавши свою обіцянку, надану рівно рік тому в День журналіста, президент міг би продемонструвати політичну відповідальність та справжній намір боротися з корупцією», - зазначили журналісти.

«Детектор медіа»

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10583
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду