Рух «Стоп цензурі!» оскаржив заборону акції під «Межигір’ям»

16 Червня 2011
18478

Рух «Стоп цензурі!» оскаржив заборону акції під «Межигір’ям»

18478
Рух «Стоп цензурі!» оскаржив заборону акції під «Межигір’ям»

Активіст громадського руху «Стоп цензурі!» Артем Соколенко подав апеляційну скаргу на рішення Київського окружного адміністративного суду, який заборонив проведення мирних зборів активістів біля в'їзду до президентської резиденції «Межигір'я». Нагадаємо, збори планувалося провести в день професійного журналістського свята 6 червня.

 

Супровід судової справи забезпечують юристи Ольга Сушко, Тарас Шевченко (Інститут медіа права) та Роман Головенко (Інститут масової інформації).

 

Як відомо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір'я». 

 

Повідомлення про акцію було надіслане до Новопетрівської сільради у п'ятницю, 3 червня. А 4 червня стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції. Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію, таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

 

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. послалась на Указ президії Верховної Ради СРСР від 28 липня 1988 року, згідно якого громадяни мають повідомляти про мирні збори за 10 днів. Також суддя Панова Г.В. зазначила, що «беручи до уваги конституційні засади захисту прав людини на особисте життя, його недоторканість, право на відпочинок в позаробочий час, вказаними зборами відбудеться порушення названих особистих прав людини» й таким чином захистила спокій Віктора Януковича.

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» вважає рішення Київського окружного адміністративного суду про заборону журналістської мирної акції, яке спирається на нормативний акт неіснуючого Радянського Союзу, «позбавленим здорового глузду».

 

Також рух заявляє, що у разі програшу справи в українських судах він звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

 

З текстом апеляційної скарги можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18478
Читайте також
07.06.2011 16:28
Олександр Сергієнко
30 122
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
4703 дн. тому
Граждане! Что добивались своей кровью наши предки мы упускаем.Власти вводят 10часовой рабочий день потом введут 12часовой,оглянутся не успеем как сделают крепостное право только назовут как то красиво. И делают они этот беспредел,с нашего с вами молчаливого согласия. Именно сегодня решается судьба наших потомков и именно от нас зависит, будут они нами гордится или прокленут за трусость и бездеятельность. Громадська організація «Рух В Єдності Сила» призывает Украинский народ объединится Не под лозунгами и флагами продажных политических партий а с целью, ВЛАСТЬ ДОЛЖНА И БУДЕТ ПРИНАДЛЕЖАТЬ НАРОДУ С Уважением: Громадська організація « Рух В Єдності Сила» Тел.:(044) 3601614; (067)1944665; (095)4035119
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду