Бондаренко називає заклики пікетувати «Межигір’я» усвідомленою провокацією

7 Червня 2011
10862
7 Червня 2011
11:04

Бондаренко називає заклики пікетувати «Межигір’я» усвідомленою провокацією

10862
Бондаренко називає заклики пікетувати «Межигір’я» усвідомленою провокацією

Народний депутат (Партія регіонів) Олена Бондаренко переконана, що заклики ініціативної групи журналістів до колег і простих громадян про пікетування «Межигір'я» - свідоме порушення законодавчих норм і усвідомлена провокація. Так вона  прокоментувала візит українських журналістів до Межигір'я з метою проконтролювати виконання рішення суду, який не дозволив проводити будь-які масові заходи біля помешкання Віктора Януковича, повідомляє УНН.

 

«З одного боку президент України Віктор Янукович пообіцяв показати "Межигір'я". Але кожен з нас має право на особисте життя, і ми не можемо втручатися в нього без бажання людини на те. Окрім того, є рішення суду, яке треба виконувати. Коли ініціативна група журналістів закликала колег і простих громадян йти пікетувати Межигір'я, вони свідомо порушували законодавчі норми. Це усвідомлена провокація», - зазначила Олена Бондаренко.

 

Раніше народний депутат (Партія регіонів), представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко закликав журналістів поважати право президента на приватне життя: «Ви маєте право на мирні збори. Але повинні так само поважати право президента, як і будь-якого іншого громадянина, на приватне життя».

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір'я». Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня. У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під «Межигір'ям», задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

 

Журналісти заявили, що приїдуть до «Межигір'я», щоб проконтролювати виконання рішення суду. 6 червня під «Межигір'ям» зібралися близько 50 журналістів. Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.

 

Пізніше Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками провідних засобів масової інформації, відомими журналістами з нагоди професійного свята пообіцяв, що коли буде час, він запросить журналістів на чай. Президент також зазначив, що суду не варто було забороняти журналістську акцію біля його оселі в селі Нові Петрівці.

 

Водночас радник Президента Ганна Герман з цього приводу висловила думку, що якби у Президента не було посередників між ним та людьми, між ним та журналістами, він би давав собі прекрасно раду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10862
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Полный доступ
4713 дн. тому
Семейный подряд на ТВi: Мустафа и Даниленко, Лещенко и Залищук (Рыбачук) Смотреть всю эту х...ню под названием марафон "Полный доступ" на ТВi нет никаких душевных сил. Просто то, шо они там обсуждают, я понять не в состоянии. Смотрю через раз, слушаю краем уха. Однако в марафоне есть нечто, что просто не может не обратить на себя внимания. 1. Сначала – грантоед Рыбачук и Лещенко, сидящие вместе в одной студии и отвечающие на вопросы Мустафы и еще какой-то ведущей, красивой такой. И что из этого, спросите вы. Просто интересно, почему эти товарищи вдруг оказались вместе в одной студии и какой такой борьбой на ниве свободы слова прославился товарищ Рыбачук, чтобы быть приглашенным в студию (Лещенко в ней быть заслужил, не спорю). Я что-то не припоминаю. А вы? Но недопонимание быстро улетучивается, если вы понимаете, что объединяет этих людей. Их объединяет Светлана Залищук. С Рыбачуком ее связывает то, что она служит у него пресс-секретарем, а с Лещенко – любовь. Зная по марафону "Год первый", что Лещенко имеет прямое отношение к составлению списков приглашенных, мне сразу становится понятно, кто Рыбачука пригласил. 2. Потом "красивую ведущую" сменяет Таня Даниленко. И теперь уже она вместе с Мустафой ведет марафон. 3. Но полностью я вырубаюсь, когда вижу, что в студии в качестве ведущей усаживается ранее упоминаемая нами гражданка Залищук, кстати, которая когда-то работала пресс-секретарем у главы секретариата президента Виктора Балоги. Балога и свобода слова, согласитесь, душераздирающая тема. В итоге: Мустафа и Даниленко, Лещенко и Залищук, ну и грантоед Рыбачук, куда ж без него. Какой-то, блин, семейный подряд получается. Кумовство:))) Коррупция в СМИ:))) Вот тут Лещенко интересовался, а с чего это муж депутата Елены Бондаренко устроился замом министра в МЧС, а сын Герман – Коля – устроился замом Шуфрича. Так, дорогой, почему вам можно, а им нельзя?:))))))) http://blogs.pravda.com.ua/authors/chalenko/4ded43cc14126/
Олена - спец з провокацій
4713 дн. тому
Олено, оголосіть, будь ласка, всі провокації, "придумані" нинішньою владою за останній час. Я записую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду