На організаторів акції руху «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» подали до суду

4 Червня 2011
11863

На організаторів акції руху «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» подали до суду

11863
На організаторів акції руху «Стоп цензурі!» під «Межигір’ям» подали до суду
Новопетрівська сільрада подала до суду на організаторів акції руху «Стоп цензурі» під Межигір’ям, запланованої на 6 червня, пише «Українська правда».

У цей день журналісти збиралися провести мирну акцію біля президентської резиденціїна річницю невиконання обіцянки Януковича зняти корупційні підозри щодо резиденції та продемонструвати свої володіння.

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. Сьогодні, 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції. Судове засідання відбудеться цього ж дня о 15 годині в Київському окружному адміністративному суді на бульварі Лесі Українки, 26. Головуючий суддя – Ганна Панова.
 
Нагадаємо, 6 червня (понеділок) у День свого професійного свята українські журналісти вимагатимуть виконання обіцянки Президента України Віктора Януковича продемонструвати свою резиденцію «Межигір'я». Для цього вони планують провести мирну акцію в селі Нові Петрівці біля в'їзду до президентської резиденції «Межигір'я». 

Нагадаємо, 4 червня 2010 року під час прес-конференції Віктор Янукович запросив журналістів до своєї резиденції. Однак ця поїздка так і не відбулася протягом року - начебто через відсутність автобусів. В зв’язку з цим журналісти руху «Стоп цензурі!» анонсували акцію під Межигір’ям на 6 червня 2011 року. «Мета – домогтися прозорості щодо проживання президента в резиденції «Межигір’я», з приводу якої було зроблено низку журналістських розслідувань», - йшлося в анонсі акції.
 
«Виконавши свою обіцянку, надану рівно рік тому в День журналіста, президент міг би продемонструвати політичну відповідальність та справжній намір боротися з корупцією», - зазначили журналісти.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11863
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду