detector.media
04.06.2011 21:31
Cуд заборонив акцію журналістів під «Межигір’ям»
Cуд заборонив акцію журналістів під «Межигір’ям»

Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента в «Межигір’ї», таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького,  повідомляє «Українська правда»

 

«Суд постановляє – позов задовольнити і обмежити право на проведення мирних зібрань біля в'їзду до президентської резиденції», –  виголосила своє рішення головуюча на процесі суддя Ганна Панова.

 

Своє рішення суддя аргументувала тим, що при подачі заявки «було порушено принцип завчасного сповіщення». Крім того, за її словами, «суд бере до уваги гарантоване людині право на відпочинок». «Існує реальна небезпека порушення громадського порядку», – сказала Панова.

 

Пізніше в інтерв’ю журналістам голова сільради Нових Петрівців Родіон Старенький сказав, що підтримує рішення судді. «Це не зовсім підходяще місце для проведення акції. Це приватний сектор, а люди їдуть на роботу», – зазначив Старенький.

 

В Адміністрації президента закликали поважати це рішення суду. «Суд - це незалежна гілка влади і судові рішення належить виконувати», - заявила прес-секретар президента України Дарка Чепак агентству  «Інтерфакс-Україна» 4 червня.

 

Вона також повідомила про те, що президент України перебуває в Кримуіи планує повернутися в Київ у понеділок 6 червня.

 

Як відомо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я». 

 

Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. Сьогодні, 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на організаторів акції.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY