СТБ скасував зйомки «Межигір’я», щоб це не виглядало як акція

6 Червня 2011
18773
6 Червня 2011
18:53

СТБ скасував зйомки «Межигір’я», щоб це не виглядало як акція

18773
Журналісти не згодні з редактором
СТБ скасував зйомки «Межигір’я», щоб це не виглядало як акція

Телеканал СТБ планував відправити знімальну групу до «Межигір'я» 6 червня на акцію руху «Стоп цензурі!», однак у суботу ввечері головний редактор Михайло Єрмолаєв скасував зйомки. Про це ТК дізналася з власних джерел на каналі.

 

Михайло Єрмолаєв у коментарі ТК сказав, що так вирішив через рішення суду. «Знімальна група не поїхала до "Межигір'я", оскільки в суботу було ухвалене рішення суду про те, щоб не влаштовувати там акції. А збори журналістів могли здатися за акцію. Тому якби ми відправили туди знімальну групу, вийшло б, що ми порушуємо рішення суду. У нас є достатньо інструментів, щоб донести інформацію до глядача, не порушуючи закон», - сказав пан Єрмолаєв.

 

Однак журналісти ньюзруму «Вікон» не згодні з позицією головного редактора, про що сказали ТК.

 

«Журналісти ньюзруму вважають, що тема "Межигір'я" є соціально важливою, бо була обіцянка першої особи держави, і наш обов'язок - проконтролювати це. Була запланована у п'ятницю зйомка, однак у суботу її скасували за нез'ясованих обставин. Головний редактор не дав нам достатніх пояснень, які саме обставини вплинули на його рішення: чи це були зовнішні обставини, чи в нього змінилося внутрішнє переконання журналістських стандартів», - повідомила «Детектор медіа» позицію колективу кореспондент Наталя Соколенко.

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір'я». Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня. У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під «Межигір'ям», задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

 

Журналісти заявили, що приїдуть до «Межигір'я», щоб проконтролювати виконання рішення суду. 6 червня під «Межигір'ям» зібралися близько 50 журналістів. Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.

 

Фоторепортаж дивіться тут.

 

Відеорепортаж дивіться тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18773
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
прохожий
4712 дн. тому
А откуда вестишки про суд?))
ТК, проверяйте факты!
4713 дн. тому
Никакой Ермолаев не главный редактор! В Шевченковском суде на прошлой неделе юрист СТБ Бабенко 1976 г.р. заявил, что никакого Ермолаева на канале нет, и показал трудовую книжку Мустафина, "который с 2006 года по сей день главный редактор"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду