Журналісти приїдуть у «Межигір’я» проконтролювати рішення суду щодо акції «Стоп цензурі!»

5 Червня 2011
11597

Журналісти приїдуть у «Межигір’я» проконтролювати рішення суду щодо акції «Стоп цензурі!»

11597
Журналісти приїдуть у «Межигір’я» проконтролювати рішення суду щодо акції «Стоп цензурі!»
Представники руху «Стоп Цензурі!» «вважають абсурдним і неправовим» рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня 2011 року стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції Межигір’я, у якій проживає президент Віктор  Янукович. Про це йдеться в заяві оргкомітету «Стоп Цензурі!».
 
Автори звернання закликають колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці.
  
 
Повний текст заяви наводимо нижче: 



Рух «Стоп Цензурі!» вважає абсурдним і неправовим рішення Київського окружного адміністративного суду від 4 червня 2011 року стосовно заборони проведення мирних зборів біля резиденції Межигір’я, у якій проживає президент Віктор  Янукович. 

Право на мирні збори гарантовано Конституцією України, і не може обмежуватися. Заборона мирного зібрання журналістів під прикриттям захисту права президента на відпочинок в поза робочий час є комічним та позбавленим здорового глузду.

Ми змушені відмовитися від організації мирних зборів. І водночас закликаємо наших колег – представників українських медіа – 6 червня о 8:00 прийти та проконтролювати виконання рішення суду на місці.

Нагадаємо, що згідно з новою редакцією Закону “Про інформацію”, гарантії для роботи журналістів поширюється на будь-кого, хто може документально підтвердити цей фах (посвідчення працівника ЗМІ, диплом журналіста або членський квиток журналістської організації). 

Рух «Стоп цензурі!» послідовно привертає увагу до теми відчуження з державної власності резиденції президента Межигір’я, оскільки вважає це символом закритості державної влади.

З повагою, 
учасники руху «Стоп цензурі!»
 
 
Нагадаємо,напередодні Київський окружний адміністративний суд заборонив заплановану на 6 червня акцію руху «Стоп цензурі» біля резиденції президента в «Межигір’ї», таким чином підтримавши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.
 
Раніше рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я». 
 
Повідомлення про акцію було зроблено до Новопетрівської сільради у п’ятницю. 4 червня, стало відомо, що Новопетрівська сільрада подала позов на 
організаторів акції. Суд відбувся того ж дня, 4 червня.
 
«Детектор медіа» 
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11597
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду