Акцію під «Межигір’ям» хочуть заборонити, бо це місце проживання президента

4 Червня 2011
10483

Акцію під «Межигір’ям» хочуть заборонити, бо це місце проживання президента

10483
Представники сільради просять суд обмежити реалізацію права на мирні зібрання
Акцію під «Межигір’ям» хочуть заборонити, бо це місце проживання президента
Новопетрівська сільрада просить суд заборонити проведення журналістської акції біля «Межигір’я», оскільки акція порушує особисті права президента Віктора Януковича, повідомляє «Українська правда».
 
«Слід прийняти до уваги, що місцем проведення мітингу оголошено місце проживання президента України, а не місце його роботи. Беручи до уваги конституційні засади захисту прав людини на особисте життя, його недоторканність, відпочинок в позаробочий час, вказаним мітингом відбудеться порушення вказаних особистих прав людини. Враховуючи вищенаведене, існує реальна небезпека порушення громадського порядку, заподіяння шкоди здоров’ю як самих пікетувальників, так і населенню, тобто існує реальна небезпека порушення прав і свобод інших людей», - йдеться в в позовній заяві.
Представники сільради просять суд «обмежити реалізацію права на мирні зібрання шляхом заборони проведення акцій протесту, мітингів, зборів, демонстрацій на території Новопетрівської сільської ради Вишгородського району Київської області, в тому числі біля в'їзду в президентську резиденцію "Межигір'я" та на вулицях Івана Франка, Дачній в с. Нові Петрівці на період 2011 року»
 
Як повідомлялося, раніше сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький заявив, що прийняв рішення звернутися до суду щодо заборони акції через те, що вона може заважати його односельчанам їхати на роботу. Він пропонував провести акцію на площі в центрі села. Оскільки акція запланована на День журналіста, Старенький запропонував журналістам екскурсію: «Ми би могли показати визначні місця села. У нас є національний музей "Битва за Київ", етнографічний музей. Можемо провести для журналістів екскурсію по селу.Якщо б журналісти захотіли провести цю акцію у рамках суботника, ми могли б теж запропонувати їм місця – провести благоустрій сапкою, з косою, з лопатою».
 
Водночас прес-секретар президента Дарка Чепак підтвердила, що журналісти мають право на мирне зібрання, у тому числі біля резиденції президента Межигір'я.
«Якщо є люди, які хочуть провести мирне зібрання, то я не бачу у цьому проблеми. Вони можуть це зробити», - сказала Чепак у коментарі Kyiv Post про заплановану журналістами акцію біля «Межигір’я».
 
На запитання, як у президентській адміністрації будуть реагувати у разі, якщо суд заборонить журналістам провести мирну акцію біля «Межигір’я», речник президента зазначила, що «у такому разі це питання до суду, адже суди - це окрема незалежна гілка влади».
 
Чепак не уточнила, як реагуватиме президент, який є гарантом Конституції, якщо суд заборонить гарантоване Конституцією право на мирне зібрання. Як вона зазначила в коментарях «Інтерфаксу», нині Віктор Янукович перебуває в Криму i планує повернуться до Києва у понедiлок.
 
Як відомо, рух «Стоп цензурі!» має намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір’я».
 
Наразі розгляд справи в суді триває.
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10483
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду