Російські виборці назвали топ-трійку телеканалів «телевідділами штабу» Путіна

13 Лютого 2012
7848
13 Лютого 2012
18:42

Російські виборці назвали топ-трійку телеканалів «телевідділами штабу» Путіна

7848
Російські виборці назвали топ-трійку телеканалів «телевідділами штабу» Путіна

Російська «Ліга виборців» звернулася з відкритим листом до керівників «Первого канала», «России-1» і НТВ Костянтина Ернста, Олега Добродєєва і Володимира Кулістікова, звинувативши їхні канали в порушенні передвиборного законодавства в перший тиждень агітації. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт «Ліги виборців».

 

На думку членів організації, три головних російських телеканали нерівномірно висвітлюють діяльність усіх кандидатів у президенти, а їхні випуски новин «служать відвертим піар-інструментом Володимира Путіна».

 

У листі відзначається, що Володимир Путін «домінує в усіх інформаційних програмах», а всі його слова подаються «як абсолютна істина». Таким чином, вважають у «Лізі виборців», федеральні канали намагаються переконати своїх глядачів у завчасній перемозі Путіна на виборах і насправді «працюють телевідділами штабу одного-єдиного кандидата».

 

Члени «Ліги виборців» також розкритикували відмову Путіна від особистої участі в телевізійних дебатах. «Виходить, що багатолітній глава держави й уряду не вважає за потрібне в режимі публічної полеміки звітувати суспільству про свою попередню діяльність і відстоювати свою передвиборну програму», - йдеться в листі.

 

На думку авторів листа, порушення каналами передвиборного законодавства ставить під сумнів легітимність виборчої кампанії. «Ліга виборців» вимагає від керівників «Первого канала», «России-1» і НТВ усунути всі порушення, а від Центральної виборчої комісії - проконтролювати виконання цієї вимоги.

 

Агітаційна кампанія перед виборами президента Росії стартувала 4 лютого. Дебати вже пройшли на двох каналах - «Первом» і «России-24», а 15 і 27 лютого пройдуть на ТВЦ і «России-1». Раніше стало відомо, що Володимир Путін особисто не братиме участі в дебатах, а замість нього зустрічатися з іншими кандидатами будуть його довірені особи. Інші кандидати в президенти - Геннадій Зюганов, Володимир Жириновський, Сергій Міронов - особисто беруть участь у дебатах. Самовисуванець Михайло Прохоров заявив, що братиме участь у дебатах з кандидатами, але не з їхніми представниками, і на дебати з Володимиром Путіним збирається також відправити своїх довірених осіб.

 

Зауважимо, що Михайло Прохоров став учасником останнього випуску гумористичного шоу «Прожекторперісхілтон» на «Первом канале». Ведучі програми в ефірі заявили, що це не можна розцінювати як передвиборну агітацію.

 

«Ліга виборців» - це громадське об'єднання, засновниками якого є блогер Рустем Адагамов (drugoi), журналіст і поет Дмитро Биков, громадянський активіст, блогер Ілля Варламов (zyalt), продюсер, композитор і режисер Георгій Васильєв, лікар і громадянський активіст Єлизавета Глінка (Доктор Ліза), відеоблогер Дмитро Іванов (kamikadze-d), телеведуча Тетяна Лазарєва, вчений, політолог Дмитро Орєшкін, журналіст і телеведучий Леонід Парфьонов, журналіст і видавець Сергій Пархоменко, журналіст і громадянський активіст Ольга Романова, підприємець і громадянський активіст Олена Тихонова («Біла стрічка»), письменниця Людмила Уліцька, письменник Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін), співак, композитор, поет і продюсер Юрій Шевчук, координатор руху «Сині відерця» Петро Шкуматов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7848
Читайте також
07.02.2012 16:10
Катерина Хінкулова
для «Детектор медіа»
29 652
28.01.2012 14:47
Елизавета Сурганова, Lenta.Ru
29 040
20.01.2012 10:27
Юрій Райхель, «День»
25 278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду