Телеканал «Россия» шукає українських псевдо-агітаторів проти Путіна? (ФОТО)

7 Лютого 2012
15826
7 Лютого 2012
15:12

Телеканал «Россия» шукає українських псевдо-агітаторів проти Путіна? (ФОТО)

15826
Телеканал «Россия» шукає українських псевдо-агітаторів проти Путіна? (ФОТО)

Креативний директор групи компаній Escape Digital Marketing Group з Києва Олексій Новіков викрив російський телеканал «Россия» (Всеросійська державна телерадіокомпанія) у створенні маніпулятивних програм з проплаченими коментарями.

 

На своїй сторінці у Facebook Олексій Новіков оприлюднив скріншот (його автентичність він підтвердив у коментарі «Детектор медіа») листування з людиною, яка назвалася шеф-редактором програми «Спеціальний кореспондент» на каналі «Россия» та запропонувала йому дати коментар для програми на «замовну» тему «Небезпечний інтернет».

 

Пан Новіков мав розповісти про те, що він був учасником помаранчевої революції, а нині працює за гроші в соціальних мережах, агітуючи проти Володимира Путіна. Від пропозиції він відмовився.

 

У коментарі «Детектор медіа» пан Новіков підтвердив, що це дійсний скріншот його листування, а не колаж. Водночас імені свого співрозмовника він не називає. «Я навіть не знаю його справжнього імені», - сказав він ТК. У скріншоті він затер нікнейм тому, що «звідти можна здогадатися його ім'я».

 

За його словами, із цією людиною вони знайомі через колективний блог Dirty.ru. Із ним більше ніяк, крім як через Facebook, не зв'язувалися. На запитання, чому звернулися з пропозицією дати проплачений коментар саме до нього, пан Новіков припустив: «Мабуть, тому що я був учасником помаранчевої революції - про це він дізнався з Dirty.ru».

 

«Детектор медіа» також звернулася по коментар до редакції програми «Спеціальний кореспондент» і її авторів Аркадія Мамонтова, Бориса Соболєва, Олександра Рогаткіна, Олександра Бузаладзе.

 

Канал «Россия» позиціонує програму «Спеціальний кореспондент» як таку, що «збереже традиції, закладені Аркадієм Мамонтовим, і при цьому дасть можливість експертам, глядачам і автору матеріалу обговорити ключові та спірні моменти».

 

Нагадаємо, що Аркадієві Мамонтову свого часу забороняли в'їзд до України. Він відомий своїми фільмами про тюрми ЦРУ, які нібито є в Україні, про участь українців у війні в Грузії. Суд зобов'язував ВДТРК спростувати інформацію про в'язниці ЦРУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15826
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
стукачки
4473 дн. тому
рашкинские стукачки всполошились? не, тяжело без люстрации. недострана пытается выжить и гадит везде
Знайка
4473 дн. тому
И какая чушь! Телеканал "Россия" расчитывается со всеми своими мелкими "наёмниками" ЭФИРНЫМ ВРЕМЕНЕМ? В национально масштабе? Вначале бы думали, что Вы перепечатываете. Автора - к доктору!
Знайка
4473 дн. тому
Павлик Морозов и предатель, ты, Лёша. СТБ по жизни снимает все свои передачи, где за деньги люди выдают себя и за милицию и прокуратуру. Подписываются даже титры "полковник такой-то"... И это знают все. Почему об этом не пишите? Почему Алексей Новиков не "ловит" Бородянского на этом?
Meesha
4473 дн. тому
Шпионский камень оказался правдой. Так что не переусердствуйте со словом "нібито"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду