Фільм про Путіна-рятівника поступився рейтингом «Дому-2»

18 Січня 2012
13558
18 Січня 2012
18:35

Фільм про Путіна-рятівника поступився рейтингом «Дому-2»

13558
Фільм про Путіна-рятівника поступився рейтингом «Дому-2»

17 січня російський державний телеканал «Россия 1» показав документальний фільм «Криза 2008. Врятувати Росію» («Кризис 2008. Спасти Россию»), де головним героєм став прем'єр-міністр і кандидат у президенти Володимир Путін. Своїми показниками документальний проект поступився шоу «Дом-2», що йшов на каналі ТНТ у цей же час. Про це пише телевізійний оглядач російської газети «Коммерсантъ» Аріна Бородіна на сайті Kommersant.ru.

 

Стрічка вийшла на годину раніше від звичного для документалістики слоту «России 1» - о 22:55 замість 23:50, та має неформатний для документальних фільмів хронометраж - понад годину замість 40 хвилин.

 

За попередніми даними компанії TNS Russia, по Москві за аудиторією 18+ рейтинг становив 3,7%, частка - 12,3% (показники по Росії, які зазвичай на «России 1» вищі, надійдуть 19 січня).

 

Головним конкурентом «России 1» в час показу «Кризи 2008. Врятувати Росію» стали не «Первый канал» і НТВ, а ТНТ, де з 23:00 до 00:20 транслювалися два випуски шоу «Дом-2», які мали рейтинг близько 5% і частку від 13% до 22% по Москві за аудиторією 18+.

 

Фільм «Криза 2008. Врятувати Росію» був знятий на замовлення Всеросійської державної телерадіокомпанії продюсерською компанією «Мастерская». Зйомки розпочалися рік тому, але Володимир Путін знявся для нього нещодавно.

 

Стрічка присвячена світовій кризі 2008 року і Росії, зокрема. В якості експертів задіяні зарубіжні економісти, вчені та політики, насамперед зі США та Великобританії. Від Росії експертів двоє - голови «Сбербанка» Герман Греф та прем'єр-міністр Володимир Путін. Саме монологам Путіна присвячено більшу частину ефірного часу. Виходячи з його слів, тільки він і є єдиною людиною, яка змогла врятувати країну від економічної кризи. Президент Росії Дмитро Медведєв, обраний якраз у 2008 році, у фільмі взагалі не згадується.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду