«Россия» спростовує, що готує програму про українських псевдо-агітаторів проти Путіна

10 Лютого 2012
7716
10 Лютого 2012
13:42

«Россия» спростовує, що готує програму про українських псевдо-агітаторів проти Путіна

7716
«Россия» спростовує, що готує програму про українських псевдо-агітаторів проти Путіна

Програма «Спеціальний кореспондент» на телеканалі «Россия» не розробляє теми «Небезпечний інтернет», для якої нібито шукає коментаторів з України, які б розповіли, як працюють в соціальних мережах проти Володимира Путіна. Більш того - програму до виборів президента Росії взагалі знято з ефіру. Про це у відповідь на запитання «Детектор медіа» повідомив один з ведучих програми Олександр Рогаткін.

 

Нагадаємо, що креативний директор групи компаній Escape Digital Marketing Group з Києва Олексій Новіков оприлюднив у Facebook листування з людиною, яка назвалася шеф-редактором програми «Спеціальний кореспондент» на каналі «Россия» та запропонувала йому дати коментар для програми на «замовну» тему «Небезпечний інтернет». Пана Новікова просили розповісти про те, що він був учасником помаранчевої революції, а нині працює за гроші в соціальних мережах, агітуючи проти Володимира Путіна. Водночас імені свого співрозмовника пан Новіков не назвав.

 

«Имя так называемого "шеф-реда." в скрин-шоте замазано. Вот пусть его откроют всем нам и вам, в том числе, и мы его вместе попытаемся найти в штате "Специального корреспондента", - зауважив у коментарі «Детектор медіа» Олександр Рогаткін. - Задача простая: все сотрудники программы указаны в финальных титрах. До этого комментировать откровения анонимных источников креативного директора компании Escape Digital Marketing Group считаю бессмысленным».

 

Він додав, що шеф-редактором у його авторській студії працює Ігор Шестаков і тема «Небезпечний інтернет» ними не розробляється. Більш того - програму до виборів узагалі знято з ефіру.

 

За інформацією NewsRu, канал «Россия-1» до виборів відмовився від низки суспільно-політичних програм, «у ході яких можуть виникнути ситуації, що можуть бути розтлумачені як підтримка телеканалами того чи іншого кандидата». Зокрема, «Спеціальний кореспондент» не виходитиме в період з 4 лютого по 4 березня.

 

Раніше інший ведучий «Спеціального кореспондента» Аркадій Мамонтов, коментуючи у Facebook інформацію Олексія Новікова, назвав її провокацією.

 

Канал «Россия» позиціонує програму «Спеціальний кореспондент» як таку, що «збереже традиції, закладені Аркадієм Мамонтовим, і при цьому дасть можливість експертам, глядачам і автору матеріалу обговорити ключові та спірні моменти».

 

Нагадаємо, що Аркадієві Мамонтову свого часу забороняли в'їзд до України. Він відомий своїми фільмами про тюрми ЦРУ, які нібито є в Україні, про участь українців у війні в Грузії. Суд зобов'язував ВДТРК спростувати інформацію про в'язниці ЦРУ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7716
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду